Skocz do zawartości

wskaznik zle pokazuje zawartosc paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ostatnio zauwazylem ze wskaznik od paliwa nie pokazuje mi rzeczywistej zawartosci baku tzn

nigdy nie zapala mi sie rezerwa - wskazowka najnizej schodzi na "15"

robilem test licznika i jest wszystko ok... jak wyciagne kluczyk ze stacyjki tez opada nizej wiec moze wy wiece co moze byc przyczyna zlego odczytu poziomu w baku ???

Opublikowano
Umnie to samo jak kupilem to przez pierwszy dzien myslalem ze moja beta jest na wskroś oszczędna:) poczym stanołem :)
Opublikowano
Umnie to samo jak kupilem to przez pierwszy dzien myslalem ze moja beta jest na wskroś oszczędna:) poczym stanołem :)

hehe ja tez stanalem :D

Opublikowano

U mnie ostatnio nie działał wskaźnik, tzn. rezerwa się zapalała ale wskazówka

była czły czas na 0. Okazało się że przyczyną była za mocno dokręcona nakrętka od wskaźnika. Ta śrubka jest bardzo ważna bo przez nią wskażnik otrzymuje mase. Zauważyłem że nie może być ona za mocno jak też za słabo dokręcona. Dobrze jest też przeczyścić miejsce styku bo lubi zaśniedzieć.

BMW to samochody, reszta to tylko nieudane próby...
Opublikowano
Czasami słaby kontakt w kostce przy zegarch może powodowac dziwne rzeczy - ja mialem taki przypadek że poziom paliwa mi spadał aż do zera, zapalała się rezerwa, mimo iż w baku bylo ok 20-30l paliwa. Przeczyścilem kostkę przy zegarach sprayem do kontaktów i póki co od 3 miesięcy jest wszystko ok.
Opublikowano
a gdzie moge znalezc ten plywak ??

w baku paliwa.

to ze w baku to wiem ale czy pod samochodem czy pod siedzeniami pasazera ??

Opublikowano
to ze w baku to wiem ale czy pod samochodem czy pod siedzeniami pasazera ??

Pod kanapą, najlepiej to jeszcze zobacz na realoem.

Bayerische Motoren Werke AG Munchen

http://img201.imageshack.us/img201/1251/333lr9.jpg

Opublikowano

dzieki :)

a powiedzcie mi jesszcze czemu jak odlacze te kable pod kanapa ktore prowadza do baku to wskaznik itak pokazuje zawartosc ?? a odlanczam obydwie wtyczki z jednej i z drugiej strony