Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Hej, jestem już w przeddzień zakupu nowej x7. Wiem już ze na pewno ma być diesel ponieważ dziennie robię około 200km a potrzebuje też super dużego auta dla rodziny.

Wiem, że mój konfig zawiera prawie wszystko i mało co tu można dorzucić, ale… Zastanawiam się czy może jednak są jakieś mega zbędne rzeczy w tej konfiguracji które zdecydowanie byście odradzali? A cena by się trochę zmniejszyła :-) chętnie wysłucham opinii. Wiem, że taki must have dla mnie to night vision( jeżdżę dużo nocą i lasami) oraz pneumatyka z tylna osia skrętna.

No i nie wiem czy wziąć biały czy czarny metalik( tak wiem oklepane :-). Tapicerkę w środku chciałbym jasny brąz( pierwotnie chciałem biały, No ale z dziećmi to chyba zły pomysł haha) i zastanawiam się czy zgrywa się ten Tartufo z czarnym/białym lakierem, lub z którym lepiej . Niemniej wysłucham waszych rad i gustów, tak z ciekawości :-) pozdrawiam!

Edytowane przez Lynx27
Opublikowano

Jeżeli z tyłu będą jeździć dzieci, to fabryczne monitory są kiepskim pomysłem.

Mam i nie polecam.

Zdecydowanie lepszym rozwiązaniem. Są dwa fabryczne mocowania i dwa nowe tablety.

Opublikowano
Bardzo Ci dziękuje za konstruktywny post, o taki mi chodziło. Masz na myśli ze system travel & comfort wystarczy? A możesz powiedzieć czemu nie? W sensie problemem jest kiepska jakość tych monitorów? Myślałem o oglądaniu tv przez pasażerów, ale tez pytanie jak TV działa w trasie.
Opublikowano

Tak travel &comfort wystarczy. W tym pakiecie masz miejsce do mocowania uchwytu i gniazdo USB w dwóch fotelach.

Moim zdaniem mając dzieci, całe rozwiązanie jest porażką. Starsze dziecko ma swój tablet, którego używa w domu. Ma na nim swoje aplikacje itp. Więc w aucie i tak używa swój. Ale przez fabryczny monitor, nie ma go gdzie zamontować.

Natomiast młodsze dziecko. Oglądając bajkę. Po dojechaniu do domu, Siedziało w garażu w aucie i oglądało do końca. A tak zabiera tablet i kończy w domu.

Po za tym, z monitorów można zmieniać różne ustawienia samochodu, np. radio.

Więc może być tak, że dziecko co chwilę będzie ci zmieniać stację radiową, czy podgłaśniać muzykę.

Opublikowano (edytowane)

Proste i logiczne, bardzo Ci dziękuję. Ostatecznie konfig ewoluował :)

-usunąłem Bowers& Wilkins ( słabe opinie, nawet tu na forum, a dopłata bardzo duża, poza tym jest restrykcyjny)

- usunąłem ekrany z tyłu i funkcję TV, zostawiając travel&comfort

-zmieniłem listwę na czarny jesion z brązowym efektem, wydaje się "mniej błyszcząca" czyli pewnie się bedzie mniej rysować.

Edytowane przez Lynx27
Opublikowano
Bardzo tez zastanawiam się nad kolorem tapicerki. Coffee vs Tartufo, w konfiguratorze wybrałem Tartufo, bo Coffee wydaje się za ciemna. No ale.. napatrzyłem się na zdjęcia na żywo i ta Coffee wcale nie wydaje się taka ciemna, wręcz jasna kawa z mlekiem a ta koniakowa zdaje się trochę zbyt pomarańczowa No i już nie wiem.. :-)
Opublikowano

Nie bałbym się na twoim miejscu białej skóry.

Mam biała oraz małe dzieci. Po 40tys km wygląda jak fabrycznie nowa ale ...

Nalezy o nią dbać tzn zaimpregnować, i raz miesiąc przeczyscic co jest szybkie i proste. Raz na rok pojechać na autodetaling żeby dokładnie wyczyścili. Koszty niewielkie.

A night wizja to podstawa. Dobrze robisz biorąc.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Odbiór zaplanowany na wrzesień, mam cicha nadzieje ze szybciej.

Ja bym jednak wyjątkowo nie trzymał kciuków za szybki odbiór i pokusił o poczekanie chwilę dłużej bo może się już załapiesz na lifting ;)

Opublikowano

Cześć!

Nie jestem przekonany czy chcę załapać się na ten lifting :) miałem opcję poczekać, no ale przedziwnie te spy shoty wyglądają :)