Skocz do zawartości

Dławienie silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pacjent to wóz żony F20 / 1,6D z 2013roku.

Zdarza się okazyjnie, bez jakiegokolwiek schematu, że podczas jazdy na mniejszych obrotach i z niższa prędkością auto potrafi się zadławić. Efekt jest np, taki, że po zmianie biegu z 1na2 lub 2na3 naciśnięcie pedału gazu powoduje czkawkę i brak mocy, szybkie puszczenie pedału i ponowne naciśnięcie od razu daje pożądany efekt i fura od razu przyśpiesza. Przy wyższych prędkościach nic się nie dzieje. Auto ogólnie spisuje się poprawnie, nic nie stuka, nic nie puka w silniku. Macie jakiś pomysł od czego zacząć ? Na komputerze wszystko poprawnie, zero błędów.

Bez-tytu-u.jpg
Opublikowano

Zdaje się, że masz wielostopniowy „problem”… :wink:

1. Kobieta

2. Diesel

3. EGR - zapewne jest brudny od nagaru i przycina się w czasie zwiększania obrotów pod obciążeniem.

Opublikowano
  • Autor

1. Kobieta

2. Diesel

3. EGR - zapewne jest brudny od nagaru i przycina się w czasie zwiększania obrotów pod obciążeniem.

Łączy nas podobny tok myślenia ;)

dodałbym do kompletu:

4. Jazda na małych odcinkach po mieście... :mad2:

Pamiętam jak miałem jeszcze e46 w 2.0D to jak się dobrałem do EGRa to nic w nim nie działało :D

Od tego zacznę.

Bez-tytu-u.jpg
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Ja tylko dodam, że Twoje auto ma silnik 2.0 a nie 1.6. ;) To tak apropo nabijania się z kobiet. ;)
Opublikowano
  • Autor
Ja tylko dodam, że Twoje auto ma silnik 2.0 a nie 1.6. ;) To tak apropo nabijania się z kobiet. ;)

A kto nabija się z Kobiety ?? :roll:

Bez-tytu-u.jpg
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

1. Kobieta

2. Diesel

[...]

[...]

Opublikowano
  • Autor

1. Kobieta

2. Diesel

[...]

[...]

i gdzie tu jest nabijanie się ??

Bez-tytu-u.jpg
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
A czym się różni zestaw kobieta + diesel od mężczyzny + diesel? :)
Opublikowano
  • Autor
A czym się różni zestaw kobieta + diesel od mężczyzny + diesel? :)

Mniej dynamicznym sposobem jazdy, co w przypadki silnika D kończy się rzadszym wypalaniem nagaru no w EGR.

Idź zjedź rosół ;)

Bez-tytu-u.jpg
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Ja to napisałem pół żartem, a Ty robisz aferę, bo jako mężczyzna się okazało, że nie masz pojęcia jaki jest silnik w aucie i teraz się unosisz honorem i męską dumą. ;) Zapewniam Cię, że wielu mężczyzn jeździ jak p...y i tak samo zamęcza auto, a wiele kobiet z kolei daje w gaz bez sensu. Nie ma tu reguły. Poza tym, tak jak napisałem wyżej, to było pół żartem, więc wyluzuj.
Opublikowano
  • Autor

To że silnik ma 2litry wiem doskonale odkąd mamy f20, ale oznaczenie wersji, którą posiadamy to 1,6D, więc taki podałem, a Ty szukasz dziury w całym nie wnosząc nic do tematu :roll:

Naprawdę nie szkoda Ci czasu na trolowaniu ? Kończę ten OffTopic, bo szkoda mi dnia na tą bezpłociową dyskusję. Miłego dnia Ci życzę. EOT :!:

Bez-tytu-u.jpg
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Nie kolego. Oznaczenie wersji to 116d a nie 1.6d. Oj jak ciężko idzie przyznanie się do malutkiego błędu. Lepiej komuś mówić że troluje i rozciągać temat na dwie strony. Wyzwij mnie jeszcze od foliarza, płaskoziemcy i szura. Również miłego dnia życzę.:)