Skocz do zawartości

Pomocy, Nie pali 318is

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszytkich,

Pomocy! Zaczeły sie przymrozki i znów mam ten sam problem co rok temu. Moja E36 z 93 roku nie che zapalić. Problem istnieje tylko w zime w minusowych temperaturach. Mogę kręcić do woli i nic jej nie rusza. Jeżeli ją jednak wstawie do w miare ciepłego garażu (ok 10C) i postoi w nim 30-60 minut - pali bez problemu. W czym może tkwić problem???

Kolega mechanik stwierdził po wstepnych oględzinach stwierdził ze nie włącza sie automatycznie ssanie przez co mieszanka jest ubozsza i auto ma problemy z odpalaniem. Dodam że przez resztę roku po odpaleniu na zimnym silniku obroty mam od razu na poziomie 750-900 i tak zostaja- czasami lekko zafalują przez 5 sekund i jedzie potem normalnie. Nic nie szarpie nie gasnie. Nie miała nigdy gazu, przebieg około 200 tys, swiece NGK (zrobiły ok 7tys km).

Ciekawostką jest że w zimie nie dymi z rury jak już zapali :) ( jak inne czasem nowe auta). Może chodzi o jakies czujniki??

Sprawdziłem tylko przepływomierz : po odłaczniu auto gasnie.

Prosze o pomoc w poszukiwaniu i likwidacji problemu. Od czego zacząc??

Z góry dziekuję i pozdrawiam.

Opublikowano

nie zapala nawet jak dodasz troche gazu?

ja mam dokladnie to samo. w zeszla zime sie zaczelo. jezdzilem, pytalem nikt nie wiedzial co to moze byc konkretnie same przypuszczenia i domysly wiec jezdze tak dalej z tym ze po dluzszym postoju w zimie musze lekko dodac gazu przy zapalaniu :) i w droge

Tłumaczenia: niemiecki, hiszpański, włoski.

Pozdrawiam

Grzesiek

http://img53.imageshack.us/img53/3782/pict6529panoramaresize8pl.jpg

Opublikowano
Nie zxapala niestety nawet jak dodam gazu. Kompletnie nic sie nie dzieje - rozrusznik kreci jak szalony a auto nawet nie zaskoczy na sekundke. Nic nie strzela nie dusi sie - konkretnie nic.