Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,planuje zakup bmw e-36 320 lub 325 coupe.Sledząc posty na forum wiem ze wszyscy doradza mi 325 ale po 1) boje sie oplat ubezpieczeniowych-chodzi o 2.5l-nie mam znizek a auto chce rejestrowac tylko na siebie wie ktos moze ile zapłace za 2.0 lub 2.5???czy roznica jest duza ??? Po 2) 2.5 L- spalanie - chce auto z sekwencja ale nie dowiedziałem sie jeszcze (mimo rozmów z wieloma "ekspertami" ) ile bedzie kosztowac mnie srednio koszt 100 km-choc wielu upewnia mnie ze 15 litów gazu nie przekroczy-przy lekko dynamicznej jezdzie miejskiej.Dodam ze na samochód mogę przeznaczyc 20 tys, tzn ok 15 tys na auto a reszta instalacja gazowa.dzięki

I jak sie ma do rzeczywistości teza ze auto na sekwencji pali tyle samo gazu co benzyny i ma tą samą moc i osiagi????

Edytowane przez alex_trial
Opublikowano
W niektórych ubezpieczalniach nie ma różnicy w stawce pomiędzy 2 i 2,5 litra. Na Twoim miejscu 5 tys złotych zostawiłbym na benzynę tym bardziej, że zima gaz będzie po 3 zł, a benzyna po 4.
Opublikowano
Ja mam 549 zl z wszystkimi znizkami w HDI. Czyli policz sobie gdizes razy 3. Wyjdzie ok 1500zl bez znizek na rok. To tyczy sie pojemnosci do 2500ccm. Nie pamietam jaki to byl przedzial pojemnosci. Najlepiej zajedz do jakiegos doradce ubezpieczeniowego i wszytko ci powie co i jak. Jesli juz bym mial brac R6 to 2,5. na poczatku bedzie rakieta ale pozniej mozesz powiedziec ze chcialbys troche mocniejszego. jezdzilem 1,8is i wiem jak to jest. Tyle ze to byla e30 i miala kopyto nieziemskie. A w spalaniu bedzie niewielka roznica mysle. Zreszta ja nie moga powiedziec ile mi srednio spali bo czasem jezdze ze zejdzie ponizej 10 a czasem ze grubo ponad 15 wiec to sa duze roznice. Mysle ze gazu lyknie troszke wiecej niz benzyny. Pomysl tez sobie czy bedziesz duzo jezdzil autem i czy dlugo bedziesz go trzymal. Bo jesli za rok bedziesz chcial zmeinic to gaz tu bedzie zbedny. Ja bym nie zakladal gazu chyba ze ktos by mi to zrobil superowo i nigdy bym nie mial z tym problemow. A niestety czesto tez sa te problemy.

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

Opublikowano
stawka OC jest od 2000 do 3000 cmm. pojemnosci taka sama . mniejsza jest od chyba 1500 - 2000 cmm. jezeli chcesz mniejsze oplaty to zarejestruj sobie auto na kogos z rodziny i siebie po polowie kto ma znizki lub na emeryta - tam tez sa spore znizki choc troche biurokracji wiecej przy rejestracji
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Tak ale 320 miesci się do 2000litrow czyli 1991cm3

wiec i oplata mniejsza!

Tak. Wiesz trudno powiedzieć ile zapłacisz bo to zależy od wielu czynników (miasto/województwo, firma ubezpieczeniowa) Ja np. za 1.8 płacę w Warszawie 330zł/rok z maksymalną zniżką(ojca) czyli za 2.0 było by tyle samo. Natomiast za 2.8 ze zniżką 20% (moja)+zwyzka za wiek wyszło mi ponad 1600zł/rok

Co do gazu to tak jak radził kolega zastanów sie czy jest sens go zakładać. Jak jeżdzisz ok20tyś.km/rok to moim zdaniem nie. Zwłaszcza teraz kiedy benzyna jest względnie tania...

Pozdrawiam Grzesiek
Opublikowano
O ile sie nie myle to maximum zniżki to 65%? czy dobrze myśle?

prawie 65% , bo prawie robi różnicę, max jest 60% + 5% za kontunuacje ubezpieczenia tylko że te 5% liczone jest juz od kwoty po zniżce 60% więć nigdy w życiu nie ma 65% wartości stawki podstawowej :nienie:

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif