Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

jak wygląda dostęp do tylnych sond lambda w e60 525xi N52 218km? Da rade je wykręcić i wkręcić emulator bez demontażu kolektorów?

Opublikowano
Na jednej może się uda, na tej głębszej bez szans, nawet jak zdejmiesz kolektory to i tak nie wejdzie sonda z adapterem. Napraw katalizatory bo szkoda czasu na kombinacje z adapterami. W poznaniu regeneruja.
Opublikowano

dzięki za odpowiedź. Orientujesz sie jakie koszta regeneracji?

Druga sprawa od góry jest dostęp do przednich sond lambda? Chciałbym zajrzeć kamerką jak wyglądają katy. Do jednej sondy jest dostęp ale drugiej nie widzę...

Opublikowano

Koszt nie pamiętam ile kumpel płacił, ja mu tylko to wymieniałem ale coś ok. 1600 chyba za oba.

Sondy przed zrobisz bez większych problemów z góry, kamerą podejrzysz przez obie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeżeli dostęp do sond w N52 jest taki jak w N53 to do sondy na drugim banku od góry jest paskudny. /do tej na pierwszym banku jest ok/ Nie wiem jak od dołu ale widziałem na filmiku, że koleś odkręcał magiel żeby dojść kluczem.
Opublikowano
A ma ktoś pomysł dlaczego samochód z "czekiem" o niskiej wydajności kata pali mniej niż jak usunie się ten błąd?