Skocz do zawartości

PRAWY przedni kierunkowskaz bmw g20

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od kilku miesięcy jestem właścicielem bmw g20. Problem mam ziwazany z prawym przednim kierunkowskazem. Na poczatku raz na jakiś czas ( raz na około 100 km) po włączeniu prawego kierunkowskazu na desce wyskakiwał błąd "awaria prawego przedniego keirunkowskazu. Awaria przednich świateł"

po wyłączneiu i właczeniu auta wszystko wracało do normy i po jakims czasie znowu wyskakiwał bład

teraz problem trwa juz 2 miesiacei pojawia sie coraz czesciej praktycznie juz po kazdym odpaleniu auta. Swiatla dzialaja normalnie problem z samym kierunkowskazem. Wczoraj jadac w trasie na dzien dobry wyskoczyl blad po przejechaniu kilku kilometrow wlaczajac kierunkwoskaz juz wszystko dzialo normalnie dopiero po ktoryms uzyciu kierunkowskazu wyskoczyl znowu blad. gdy blad wyskoczy kierunkwoskaz nie dziala a lampa normalnie w pelni dziala.

Co moze byc przyczyna? wymienialem moduł boczny od kierunkwoskazu w lampie ale problem nadal wystepuje

Opublikowano
I jeździsz tak 2 miesiące i nie raczyłeś pojechać do ASO ??
Bez-tytu-u.jpg
Opublikowano
Rozumiem, że gwarancji nie masz... ale niestety przy tej ilości elektroniki w aucie chyba bez wizyty na diagnostykę w ASO się nie obejdzie.
Opublikowano
Zdecydowanie ASO
Opublikowano

Ja miałem komunikat o awarii przedniej lampy, chyba też prawej. Świeciło normalnie, wyświetlał się tylko ten błąd.

Odstawiłem auto do ASO, ponad 2 dni się z tym męczyli. Dopiero po kontakcie z centralą dostali najnowsze oprogramowanie sterownika świateł i od aktualizacji błąd się nie pojawia.

Naprawa w ramach gwarancji.

Opublikowano
  • Autor
Auto sprowadziłem z Ameryki nie mam gwarancji boje się ze jak pojade do aso rozkodują cale auto
  • 1 rok później...
Opublikowano
I jak został problem rozwiązany. U mnie jest podobnie tylko lampa lewa. Wydaje mi się że jest to zależne od temperatury na zewnatrz. Sterowniki mam wgrane najnowsze.
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Hej

Jak rozwiazano problem mamu to samo z lewym kierunkowskazem.

• 2 lata później...
Opublikowano

Czy ktoś jeszcze miał podobny problem i zechce podzielić się co było przyczyną? 

Miałem podobny przypadek 2 razy. Podczas jazdy pojawił się błąd lewego przedniego kierunkowskazu, po ponownym uruchomieniu auta już go nie było, a kierunkowskaz działał dobrze. 

G20 pre LCI.

Edytowane przez Arrchi

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mam podobnie tylko z prawym kierunkowskazem. Pojawiło się to podczas dłuższej jazdy przy temp -15 stopni. Po zgaszeniu silnika i postoju ustąpiło ale po dalszej jeździe ponownie się pojawiło. Od dwóch tygodni podczas jazdy na krótkich odcinkach nie ma tego błędu. Odczytane błędy bimmer-tool  to: Moduł FLER - 805B08 i 805B2C. Błędy dało się skasować.

Auto to G20 330I z USA, 2022r. dwa lata w Polsce bez tego problemu aż do tej chwili.

Pozdrawiam