Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , wrzucam jeszcze jedna do oceny.

VIN: Wbawa91030e204317

Link: https://m.olx.pl/d/oferta/bmw-330d-sport-cupe-ladna-CID5-IDIr15k.html?reason=observed_ad

Wykupiłem raport od 2009 do 2020 serwis w Aso także chyba przebieg oryginalny coś około 201tys.

Kwestia sprzedającego. Gościu mówił ze pare lat mieszkał w Holandii i w tamtym roku kupił ja w Niemczech ale nie przerejestrował. Teraz przyjechał do polski i chce ja sprzedać. Jak się na to zaopatrujecie ? Nie będzie jakiś problemów z rejestracja ?

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Napewno będzie z 4-5k akcyzy :8)
Opublikowano

Ogólnie budżet na samochód mam 40 tys. Także myśle ze zmieściłbym się z opłatami i jakimś małym serwisem. Tylko kwestia tego , żeby nie był to żaden trup. Była szkoda w historii na kwotę około 2tys euro w 2012 roku. Facet twierdzi ze tylko maska jest malowana i zderzak przedni.

Zastanawiam się co robić bo szczerze ? To auto mi się bardzo podoba :D

Z serwisu ASO wynika , ze pierwsza wymiana oleju była jak samochód miał 3tys km.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
2k EUR to może kosztowała lampa i spinki zderzaka, rozwalone pod sklepem. Szkoda nieistotna.
Opublikowano

Jest tylko jeden problem. Sprzedający jest Polakiem który od paru lat mieszka i pracuje w Holandii. Rok temu kupił te BMW w jakimś autohausie w Niemczech i jeździł w Holandii bez żadnego przerejestrowania. Pare dni temu przywiózł ja do polski i mówił ze niby opłacić akcyzę i do rejestracji.

Dzwoniłem się zapytać do urzędu i mówili ze będzie problem bo to jakiś bubel prawny.

Wychodzi na to ze kupił auto w Niemczech a po Holandii jeździł bez ubezpieczenia , przeglądu , przerejestrowania na siebie a teraz je chce sprzedać w Polsce na niemieckich blachach. I co teraz zrobić odpuścić ?

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
To co on po tej Holandii na zjazdówkach jeździł czy co? Konkretne pytania - proszę pokazać brief, kto jest w nim wpisany, z kim będę podpisywał umowę. Telefony do wk to stracony czas.