Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam forumowiczów.

Mam taki problem z dżwignią hamulca postojowego, mianowicie dżwignia opada tak jakby zębatka była uszkodzona.

próbowałem regulowac linki ,ale to nie odniosło odpowiedniego skutku, były bardzo mocno naciągnięte i je zluzowałem po regulacji w tarczo-bębnach.

Trochę to pomogło ,ale ręczny zaciąga się tylko na górnej pozycji i ciężko go zaciągnąć oraz póżniej opuścić.

Może ktoś coś grzebał w tym temacie ,więc byłbym wdzięczny za każdą pomoc.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
od przebiegu się wyrabia, u mnie auto ma pół miliona i też podobnie :lol: nowa dźwignia Cię ratuje
Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW
Opublikowano
Witam ja kolego miałem ten sam problem i kiedyś się zmobilizowałem i rozebrałem tunel trochę jest grzebania chciałem kupić nową ale chyba z 600zł trzeba dać ale po wymontowaniu okazało że da się to zregenerować trzeba rozwiercić 3 nity rozłożyć boczne blachy które trzymają rączkę ściągnąć sprężynę i samą rączkę w imadło i pilnikiem trójkątnym sobie wypiłowałem ząbki i potem złożyłem zamiast nitów skręciłem śrubami i nie robi to żadnej różnicy teraz łapie mi na każdym ząbku do samej góry po ponownym wyregulowaniu na 4 ząbku jest brzytwa. Niestety inaczej tego nie ogarniesz to najtańszy sposób. No i dobrze jest zrobić sobie zdjęcie tego mechanizmu po wymontowaniu jak się zdecydujesz na demontaż pozdrawiam.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
używkę kupisz za grosze, wszyscy to wyrzucają
Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Myślę że załatwiłem sprawę. Wziąłem szlifierkę trzpieniową i założyłem mini frez. Udało mi się wyfrezować ząbek i przyniosło to efekt. Także spróbuję zrobić kilka i myślę że będzie ok. :D
  • 2 tygodnie później...