Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odebrany 22.12 po 6 miesiącach oczekiwania - w nowym ('21) kolorze Skyscraper Gray, który to kolor wyszedł jako dedykowany wraz z nowym modelem M4 :-)

Może się przydać osobom, które rozważają ten kolor - sam dużo się naszukałem tego koloru przed zamówieniem i finalnie niewiele znalazłem w Internecie, ale naprawdę nie żałuję, bo jest świetny :8)

IMG-0804.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)
Świetne auto z fajnym napędem. Razem musi to fajnie chodzić.

Z ciekawości czym się kierowałeś wybierając F44 zamiast np. G20? Bo to już cenowo w tym napędzie było chyba blisko.

Hej,

Auto w tej (dość dopakowanej) konfiguracji wyszło 201,100 zł brutto po usunięciu aktywnego tempomatu (zamienionego na stop&go) i adaptacyjnych LEDów, które były w restrykcjach.

Samochód po rabacie wyniósł dokładnie 171,600 zł brutto, czyli wciąż mniej niż G20 w "dopakowanej" wersji, więc jednym z czynników na pewno były po prostu pieniądze.

Ale szczerze? G20 nawet nie próbowałem konfigurować, bo przyznam, że F44 mi się bardziej podoba - wiadomo, że to kwestia gustu, ale wg mnie ma ten "pazur" i fajny "look", którego w G20 nie umiem znaleźć. G20 z wyglądu wydaje mi się po prostu nudne - ale to moje subiektywne zdanie i mam nadzieję, że nikt mnie tutaj nie będzie linczował :)

Silnik 178 KM - demon szybkości to nie jest, ale na daily naprawdę wystarczy. Napęd? X-drive - jest super i wychodzę z każdego śniegu (a mieszkam trochę w Warszawie, trochę w Beskidach, więc przez ostatnie 2 miesiące parę testów było) :)

Zaraz jeszcze podeślę parę fotek z wnętrza, bo wg mnie auto daje mocno radę, a tapicerka M-Sport skórzano-materiałowa jest super :mrgreen:

Edytowane przez Tradi
Opublikowano

Dzięki za odpowiedź. Brak ramek w drzwiach robi robotę.

Wnętrza mamy te same :8) Po roku użytkowania mogę powiedzieć, że jest praktyczne. Fotele są wygodne: nawet po 10-12 godzin potrafiłem jednego dnia jechać.

Raczej żałuje, że nie zdecydowałem się na te sportowe fotele M ze zintegrowanym zagłówkiem, które fajnie otulały. Z alkantary albo skóry Magma Red. No ale tak jak napisałeś - każdy ma jakiś budżet. Mój zatrzymał się na 100k zł (105k zł z gwarancją i pakietem serwisowym)

• 2 lata później...
Opublikowano

It may be useful for people who are considering this color - I searched a lot for this color myself before ordering and in the end I didn't find much on the Internet, but I really don't regret it because it's great