Skocz do zawartości

Nawigacja Android do BMW F25 bez fabrycznej nawigacji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Mój pierwszy post :)

Posiadam BMW X3 F25 2.0i z 2012 roku, wersja bieda, nie posiadam żadnej fabrycznej nawigacji (w tym miejscu jest schowek) oraz iDrive, więc postanowiłem dołożyć nawigację Android.

Proszę o polecenie sprawdzonych nawigacji pasujących do mojego modelu. Czy jest sens przy montażu nawigacji dołożyć iDrive? (o ile to możliwe).

Mile widziane cenne wskazówki :)

Montować samemu, czy zlecić komuś kto się tym zajmuje?

Z góry dzięki :)

Opublikowano
Ponad 2 lata temu zapłaciłem około 62 tys, 2 komplet kół na oryginalnych ALU, przebieg 53 tysiące, serwis full ASO od nowości 1 właściciel, krajowy.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Cześć.

Odświeżę trochę temat. Robił ktoś nawigację android lub cokolwiek innego typu włożenie oryginalnej do biedniejszej wersji?

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Cześć,

Zamontowałem w 2019 roku w swojej f25 z 2012 nową jednostkę z androidem, kupiłem na ali za około 1200 zł, zamontowałem ze względu na kamerę cofania której u mnie oryginalnie nie było.

Ogólnie fajna sprawa telefon w aucie, ale po roku użytkowania stwierdzam że nie korzystam z tego, jedynie kamera cofania.

Jakośc dzwięku z urządzenia android słaba bo idzie przez złącze aux - w porównaniu do fabrycznego dzwięku.

Sam nie montowałem, robił to elektromechanik za około 400zł.

Opublikowano
Hej, dokładałem w moim oryginalną nawigację z bluetooth tej funkcji mi najbardziej brakowało plus duży ekaran, plus panel klimatyzacji ten z poliftu + hak elektryczny i wymiana zegarów na nowszą wersję. Wszystko na oryginałach miało być tak jak by wyszło z fabryki. Wyszło cenowo sporo ( praktycznie rozprute całe auto i dokładane wiązki i sterowniki). Dokładanie idrave niewiele poprawi, z nawigacji i tak będziesz wspomagał się apką z telefonu. Kamerę cofania i czujniki już miałem, dla tego dodatku bym rozważył czy dokładać idrave w Twoim przypadku. Słowem jak jesteś estetą to warto, jak patrzysz stosunek koszt efekt to idź w androidowe zamienniki.
Opublikowano
(..)

Jakośc dzwięku z urządzenia android słaba bo idzie przez złącze aux - w porównaniu do fabrycznego dzwięku. (..)

Tu masz pokazane jak poprawić jakość dźwięku wejścia AUX:

Footer-Smallest.jpg

Sprzedam licznik HIGH do E9x i E8x.