Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Przy dzisiejszych mrozach z rana spotkała mnie niemiła niespodzianka. Otóż podchodzę do odpalania samochodu auto odpaliło natomiast momentalnie zaczęło bardzo mocno dymić na biało oraz zaczęło śmierdzieć w kabinie spalenizną. Po chwili auto zgasło ponowiłem próbę odpalenia skutek był ten sam. Auto od kilku dni ma problem z wypadaniem zapłonu. Przynajmniej tak zczytal komputer, ponieważ wyskakuje błąd wypadania zapłonu na 3 cylindrze oraz sporadycznie wyświetlał się błąd wielokrotnego wypadania zapłonu na cylindrach. Po rozgrzaniu auto działało dobrze. Dodam ze świece zostały wymienione natomiast błąd nie zniknął. Oprócz świec zamieniłem cewki miejscami a błąd nadal wskazywał 3 cylinder. Jest może ktoś kto miał podobna sytuacje i może podzielić się rada ?

Z góry dziękuje

Opublikowano

Witam!

Jak dla mnie to brzmi jak uszczelniacze zaworowe które puszczają olej, spróbuj skasować błędy -> odpal auto i przejedź się i zobacz jaki będzie pierwszy kod jaki wyskoczy to ci powie gdzie zaglądać, jak dla mnie cewka to bardziej check engine + wypadanie zapłonu w specyficzny sposób jak dymi to polecam sprawdzić uszczelniacze.

Opublikowano
Witam!

Jak dla mnie to brzmi jak uszczelniacze zaworowe które puszczają olej, spróbuj skasować błędy -> odpal auto i przejedź się i zobacz jaki będzie pierwszy kod jaki wyskoczy to ci powie gdzie zaglądać, jak dla mnie cewka to bardziej check engine + wypadanie zapłonu w specyficzny sposób jak dymi to polecam sprawdzić uszczelniacze.

Po resecie błędu pierwsze co wyskakuje to wypadanie zapłonu na 3 cylindrze i później jeszcze ten błąd wypadaniem zapłonu na cylindrach. Check engine zapala się po ok 400-500 km

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Uszczelniacze zaworowe nie generuja wypadania zaplonow.