Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Hej, mam od 2 tygodni problem z "pływającym" autem. Kierownica mi lata na lewo prawo, czuje jakby auto pływało np. nie miało powietrza w przedniej lewej oponie. A koła są okej. Były ponownie przeważone i nawet zmieniłem drugi komplet kół problem nie zniknął. Byłem na 2 stacjach diagnostycznych i zawieszenie niby jest perfekt. W BMW na szybko powiedzieli że zbieżność. Zrobiłem zbieżność jest ok, a auto nadal "pływa" - tak w zasadzie to kierownica tak pływa jakby koła swoją stroną, a kierownica swoją jak w starym żuku. W BMW diagnostyka dokładna dopiero 3 stycznia... a ja nie mam czym jeździć. Może ktoś miał taki dziwny przypadek. Każdy znajomy stawiał na koła, ale to nie to.
Opublikowano

Zrób w ISTA 'Adjustment of Steering Angle Sensor': Vehicle management -> Service functions -> Chasis and suspension -> Steering angle sensor -> Steering angle sensor adjustment -> ABL Adjustment of steering angle sensor

Analogicznie jak w filmie poniżej:

Footer-Smallest.jpg

Sprzedam licznik HIGH do E9x i E8x.