Skocz do zawartości

Bmw x7 videorejestrator Advanced Car Eye 2.0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Ja zamontowałem po prawej stronie lusterka (ale po słabych ocenach rejestratora BMW przez użytkowników zdecydowałem się na inny).
Opublikowano
  • Autor
Po prawej pod dachem czy niżej ?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Po prawej tam gdzie kończą sie ciemniejsze elementy szyby przy lusterku - poza nie wystaje tylko obiektyw kamery.
Opublikowano
Niestety, taka jakość, w nocy będzie jeszcze gorzej. Słaba optyka
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Taka jakość czy to uszkodzona kamera ? https://www.dropbox.com/s/1t1mrqeqzlsj06c/IMG_6636.JPG?dl=0

Przetarł bym obiektyw, ale generalnie niestety jakość nagrywania tej kamerki jest fatalna - dlatego jak polecam jak ktoś mnie pyta montaż kamer Thinkware/Alpine bo poza lepszą jakością nagrywania mają super użyteczną funkcję ostrzegania o radarach w całej UE. Mam taką drugą w kolejnym X5 i jest bardzo ok.

Edytowane przez BigCactus

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Taka jakość czy to uszkodzona kamera ? https://www.dropbox.com/s/1t1mrqeqzlsj06c/IMG_6636.JPG?dl=0

Przetarł by obiektyw, ale generalnie niestety jakość nagrywania tej kamerki jest fatalna - dlatego jak polecam jak ktoś mnie pyta montaż kamer Thinkware/Alpine bo poza lepszą jakością nagrywania mają super użyteczną funkcję ostrzegania o radarach w całej UE. Mam taką drugą w kolejnym X5 i jest bardzo ok.

Kamery za 500 zł maja lepsza jakość niż to co jest na tym obrazku z cena katalogowa za 2 tyś. :shock:

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Tylko w tej fabrycznej za 1000 brakowało mi właśnie ostrzegania o radarach, etc. - a działa to super nie tylko w PL, ale i w Austrii, na Węgrzech, etc.
Opublikowano
  • Autor
A nie lepiej używać tej fabrycznej za 1000zł co korzysta z kamer 360 ?

Ja sobie chwalę.

Chętnie kupię, w ktorym bmw mi to aktywują ? bo u Sikory w Mikołowie nie

Opublikowano
  • Autor
Jutro sprawdzę. Na to bym nie wpadł. Ale wnioskując po tym że mam kilku centymetrowe kable na szybie to wydaje mi się że to z naklejką mozliwe
Opublikowano
Jeśli nic nie zmieniałeś od czasu zamieszczenia zdjęć to widzę tam naklejkę na soczewce. Sprawdź inną ważną rzecz, Sikora ma (miał?) z tym problem, u Mnie dopiero 4-ta wizyta serwisowa go rozwiązała. Kamery mają tryb nagrywania na postoju jeśli wykryją ruch w pobliżu pojazdu (bez konieczności zadziałania wstrząsu) Po zamknięciu pojazdu u Mnie działa ten tryb ok. 24h (G30) później się dezaktywuje ze względu na oszczędzanie energii, oczywiście działa tryb wstrząsowy. Krótko mówiąc, zamknij pojazd, odczekaj z 5 min. ( nie wiem jak masz ustawione opóźnienia) i przejdź się przed i za pojazdem- jeśli dobrze podłączyli to będą zapalać się białe diody kamerach. Działa prewencyjnie na szukających okazji a przy okazji będzie widać jak ktoś z maski zrobi tablicę.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
Jeśli nic nie zmieniałeś od czasu zamieszczenia zdjęć to widzę tam naklejkę na soczewce. Sprawdź inną ważną rzecz, Sikora ma (miał?) z tym problem, u Mnie dopiero 4-ta wizyta serwisowa go rozwiązała. Kamery mają tryb nagrywania na postoju jeśli wykryją ruch w pobliżu pojazdu (bez konieczności zadziałania wstrząsu) Po zamknięciu pojazdu u Mnie działa ten tryb ok. 24h (G30) później się dezaktywuje ze względu na oszczędzanie energii, oczywiście działa tryb wstrząsowy. Krótko mówiąc, zamknij pojazd, odczekaj z 5 min. ( nie wiem jak masz ustawione opóźnienia) i przejdź się przed i za pojazdem- jeśli dobrze podłączyli to będą zapalać się białe diody kamerach. Działa prewencyjnie na szukających okazji a przy okazji będzie widać jak ktoś z maski zrobi tablicę.

Zgadza się naklejka na soczewce. Wszystko gra, przy chwili czasu jadę zmienić miejsce montażu kamery