Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wymieniłem palniki xenonowe . Osram Xenarc . Trzeba wyjąć lampy . Żeby wyjąć lampy trzeba rozebrać przód auta . Zderzak , nadkola , trójkąty . Plus te dolne wewnętrzne "taktyczne" śruby . Tak dla porównania stare palniki :

366d0ad0bca8dbd3med.jpg

Raz że szkło matowe z zewnątrz to jeszcze bańce też matowe .

Ogólnie to zostawiłem sobie interfejs wpięty w gniazdo i mi wydoiło akumulator do stanu takiego że ostatkiem sił odpaliłem . Akumulator naładowałem . Zostało około 20 Ah ze 110 . Czyli jesienią a może zimą wymiana czeka mnie .

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Trochę mnie zaniepokoiło że ostatnio DPF regeneruje się co 350-450 km i to przy przelotach autostradowych . wcześniej robił co 800 km . winowajca wstępnie się sam objawił w postaci błędu EGR . Błąd sterowania wstecznego . cokolwiek by znaczyło i czy dotyczy to elementu tego co wymieniali czy te elektroniczne ustrojstwo .

Lampy ustawione . Prawa wymieniona bo jakoś dziwnie w środkowej części świeciła . Roboty sporo było w dodatku pierwsza lampa co kupiłem przyszła uszkodzona elektronicznie . Wyglądała jak nowa i cena też nie najniższa . Zderzak już ładny zawitał i parę pierdółek przyległych do niego .

a239f784609d9aa5med.jpg

Trochę wkurzony chodzę po domu bo znajomym wokoło naprawiłem usterki w autach a szewc w dziurawych butach chodzi . W zasadzie nie chodzi . Jurto chyba wyjmę obudowę filtra powietrza i sprawdzę stan turbo i tych zaworów EGR . To w sumie niby już 3 w tym silniku .

• 4 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Temat regeneracji się sam na razie rozwiązał . To nie drapię bo po co .

Przy okazji trafiłem do ASO na wakacyjny przegląd bezpieczeństwa . No co sobie nowych emek naoglądałem czekając na odbiór to moje . Zrobili update skrzyni albo reset ustawień bo działa dużo lepiej .

• 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Albo był na pendrajwa czas albo poprostu nie polecam wyjmować go z gniazda nawet jak muzyka leci z radia tylko wyłączyć wszystko i dopiero wyjmować . Zdechł . Dobrze że pendrajw tylko .
  • 2 miesiące temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ciekawe czy długo jeszcze nerwowo wytrzymam ale wymienię pewnie cały komplet dekorów na coś innego niż te piano-srak .Na konsoli można to pucować i pucować a za chwilę odciski palców czy inny paproch .
Opublikowano
Ciekawe czy długo jeszcze nerwowo wytrzymam ale wymienię pewnie cały komplet dekorów na coś innego niż te piano-srak .Na konsoli można to pucować i pucować a za chwilę odciski palców czy inny paproch .

Po co wymieniać coś co tak idealnie pasuje do koloru tapicerki? Drewno nie pasuje do sportowego charakteru auta, a alumunium tak ładnie się nie komponuje z tymi skórami.

Jak piano się palcuje, to polecam folie z aliexpress do oklejenia dekorów... folię oczywiście bezbarwną. Folia idealnie zabezpieczy przed rysowaniem i odciskami palców.

Jak kraść to miliony...jak jeździć to BMW!!
  • 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W święta dostaje się prezenty . No to jest . Rachunek za komplet wtryskiwaczy . Objwawy to : drżenie przy 1500 obr i przy 1000 jak trzyma 8 bieg przy 70 km/h . Przy dojezdzie do świateł i zatrzymaniu się też taki wstrząs ( takie wobble ) na chwilę przed zatrzymaniem się . Można to też zasymulować jak się podniesie obroty do 2000 i zdejmie nogę . I w momencie przejścia na idle jest to samo . Od strony komputera : rozjazd na jednym wtrysku na poziomie 2-2,5 ale na ciepłym niby się normowało . Finalnie 2 błędy : Błąd adaptacji zerowej wtrysku cylinder 3 i 4 . Finalnie 2 wtryski śmietnik . Kolejne dwa poprostu rozjazdy miały poza zakresem .
  • 3 miesiące temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wystawiłem na sprzedaż . Przesiadłem się na monocykl elektryczny . Jedna z lepszych decyzji w życiu ostatnio :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dobre modele zasięg 200 km realnie a nie jak w samochodzie niby 400 a realnie 230 :D W sumie od roku na nim jeżdżę już 2 model większy .
  • 2 miesiące temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Na razie dalej ze mną . Czeka mały pakiet serwisowy : akumulator , przednia szyba , tylne hamulce . No i w trakcie akcji serwisowe a w sumie 3 .

• 4 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nowy akumulator , nowa szyba , nowe hamulce tył . Przy okazji znalazłem że pękło mocowanie spryskiwacza szyby . Plastik się kruszy od promieni słonecznych . Cena nowego zestawu spryskiwaczy jakaś nieśmieszna . Używki w jeszcze gorszym stanie . Skleiłem .

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Jadę na akcje serwisowe EGR i poduchy powietrznej kierowcy .

Już zamontowane .Przy okazji nowe plastiki podszybia ładne czarne guma elastyczna .

Edytowane przez Paszczaku