Skocz do zawartości

Funkcja Komfort

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam BMW E36 325i Coupe z 1992 roku wyposazenie: skora,klima dwusferowa, podgrzewane siedzenie elek szyby,elek szyber, nie mam tylko poduszek powietrznych. Czy w mojej wersji wyposazenia powinna byc funkca komfort Czyli domykanie z kluczyka szyb i szyberdachu?? U mnie tego nie ma albo nie dziala, moze da sie to jakos aktywowac?? Znacznie pomogloby mi to przy podpieciu domykania pod alarm z pilota.
Opublikowano
Jeśli szyby po mocniejszym przyciśnięciu przycisku zamykają się samoczynnie to znaczy że funkcja komfort jest. Nie ma specjalnego problemu żeby to podłączyć np pod centralny zamek wtedy zamykaą się po zamknięciu auta na kluczyk lub z pilota. Można nawet podłączyć samo domykanie szyb z pilota. Dobry elektryk nie powinien mieć z tym kłopotu.
BMW forever!!!
Opublikowano
Jeśli szyby po mocniejszym przyciśnięciu przycisku zamykają się samoczynnie to znaczy że funkcja komfort jest..

To mam, tylko czy w tych rocznikach (92) bylo seyjnie domykanie z kluczyka bo wiem ze w nowszych bylo??

Opublikowano
ale mi nie chodzi o przycisk na kluczyku, tylko kiedy przekrecam kluczyk zamykajac auto,to po przytrzymaniu na zamkieciu kluczyka domykaja sie szyby i dach...
Opublikowano
W mojej BMce z 93r nie ma takiej funkcji w kluczyku, ale tak jak pisałem można to podłączyć np pod centralny zamek lub alarm i wtedy masz dokładnie ten sam efekt.
BMW forever!!!
Opublikowano
Właśnie przeczytałem w książce obsługi jak dokładnie działa to domykanie. Po zamknięciu dzwi kluczykiem przytrzymać kluczyk w położeniu zamykanie. Można to zrobić tylko drzwiami kierowcy. Tylko nie napisali czy wszystkie modele to mają i od którego roku. Ja nie mam na 100% no chyba że się popsuło.
BMW forever!!!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeśli szyby po mocniejszym przyciśnięciu przycisku zamykają się samoczynnie to znaczy że funkcja komfort jest. Nie ma specjalnego problemu żeby to podłączyć np pod centralny zamek wtedy zamykaą się po zamknięciu auta na kluczyk lub z pilota. Można nawet podłączyć samo domykanie szyb z pilota. Dobry elektryk nie powinien mieć z tym kłopotu.

Qrde fajne by to było :) U mnie szyby domykają się właśnie tak jak piszesz więc teoretycznie powinno to dać się podpiąc pod centralke tylko jak :)

Opublikowano

ja przy zakladaniu alarmu chcialem dorzucic domykanie, ale pisalem na forum i ludzie mowili, ze coupe nie lubi domykania szyb...... dlatego nie kazalem podlaczac.... co myslisz o tym?

Opublikowano
BaX mój znajomy zakładał sobie coś takiego razem z alarmem i właśnie podłączyli to domykanie szyb z pilota alarmu i pod centralny zamek. Tylko nie wiem czy miał jóż wcześniej domykanie samym kluczykiem i czy to ma jakieś znaczenie. Trzeba się popytać u jakiegoś speca od alarmów.
BMW forever!!!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja być może mam nawet domykanie kluczem ale nie sprawdze tego bo nie mam wkladek w zamkach, nie otwieram auta kluczem. Już raz pytalem czy ma ktoś może jakiś schemat od czego są kable w drzwiach bo ja mam dwa z nich przecięte. Tak sobie gdybam że to albo właśnie od tego domykania albo od grzania zamków ale kto to wie.

Albo chociaż rozpiske samych kostek.

Pozdro.

Opublikowano
Co do tego że coupe nie lubi domykania szyb to narazie tylko raz na półtora roku znajomy był z powodu awari u elektryka i coś tam nie stykało a tak pozatym działa dobrze.
BMW forever!!!
Opublikowano

Qrde fajne by to było :) U mnie szyby domykają się właśnie tak jak piszesz więc teoretycznie powinno to dać się podpiąc pod centralke tylko jak :)

Trzeba miec takie dodatkowe urzadzenie zeby to zrobic jesli nie ma tego seryjnie z kluczyka tak jak pisze. Mialem tak w poprzednim aucie :)

slawo ktory masz rocznik??

Opublikowano
hej.mam pytanie zwiazane z tematem:mam compacta z 97 roku.zamykanie i otwieranie jest z kluczyka ale domykania szyb nie ma:/tylko gdy wlaze kluczyk do zamka i przytrzymam.na kluczyu mam trzy przyciski:jeden duzy do zamykania i dwa male,jeden do otweirania a drugi nie wiem do czego lwasnie jest.ktos sie orientuje??