Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Od kilku miesięcy jestem posiadaczem BMW 540i xdrive g31 FL w m pakiecie i chciałbym na zimę kupić felgi 18. Nie mam zamiaru kupować felg BMW, a jakieś alternatywne felgi jednej z renomowanych firm. Mam jednak mały dylemat ponieważ przeglądając różne konfiguratory w poszukiwaniu fajnych felg nie jestem pewien czy będą one pasować do większych zacisków hamulców z mpakietu. Czy możecie mi podpowiedzieć w jaki sposób mogę się doszukać w specyfikacji czy dana felga będzie pasować? Czy, żeby mieć pewność pozostaje mi jedynie szukanie gdzieś felgi na stanie w celu fizycznego przymierzenia?

Może już macie w swoich samochodach z mpakietem zamontowane fajne czarne 18tki, które możecie polecić…będę wdzięczny za podrzucenie rekomendacji;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Opublikowano

Naszukałem się trochę felg przez weekend. Z 18tkami do 540i i hamulcami m sport nie jest tak prosto. Zaciski z tego co udało mi się doczytać są większe niż m sport np w 530i, są chyba takie jak w m550i m550d. Wertowanie tych certyfikatów tuv, abe, ace powodowało ze już miałem ochotę odpuścić i po prostu kupic oem:)

Akurat Rial x10 wydaje się jednak że będą pasować do auta. Z 19tkami nie ma takiego problemu

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A ja niezmiennie będę powtarzał swoje: weź zrób autu przysługę i nie masakruj małymi felgami. Weź 19” koła załóż. Na komforcie nie odczujesz różnicy, ale wyglądać będzie lepiej! I zaciski na pewno zmieszczą się w większej feldze, będziesz miał mniej kombinowania

Pierwsze prawdziwe M, do tego kombi

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d; G05 M60i)

Opublikowano

Trudno…kiedy ma się małe marudzące dzieci trzeba czasami iść na kompromisy. Zamówiłem czarne i liczę ze się zleją z oponami :)