Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam .Czy ktoś się orientuje gdzie znajduje się sterownik PDC i jak działa PDC . Nie mam żadnego wyświetlacza , a w zderzaku są czujniki .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Może masz tylko zderzak z czujnikami a PDC fabrycznie nie było :mad2: A81 (A81a) bagażnik prawy błotnik.

IMG-20211024-192335.jpg

free server generator

Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)
Opublikowano
W wyposażeniu jest PDC . Po wrzuceniu wstecznego cisza . Dzięki za wskazanie lokalizacji sterownika . Pewnie on jest uszkodzony .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Podepnij się komputerem pod niego to będziesz miał pewność.
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano
Podpiąlem się pod komputer {inpa}, pokazal mi uszkodzone czujniki , które pożniej wszystkie wymienilem {sprawne} , Dalej brak sygnału {dżwięku} Podczas testu dżwięk jest .Sugestie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Może sterownik do wymiany.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Światła cofania się zapalają? W parametrach pdc podglądaniu czy widzi wrzucenie stecznego. Sterownik idzie kupić za około 30 zł i od tego bym zaczął. Jeszcze lepiej podmienić od jakiegoś kolegi żeby było wiadomo że na 100% sprawny.

Po wypowiedzi

Podpiąlem się pod komputer {inpa}, pokazal mi uszkodzone czujniki , które pożniej wszystkie wymienilem {sprawne} , Dalej brak sygnału {dżwięku} Podczas testu dżwięk jest .Sugestie.

nie można wywnioskować że po wymianie czujników błąd nadal występuje, wskazane jest że brak dźwięku.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Wracam do tematu PDC .Otóż posiadam skaner diagnostyczny Viaken ilink 400 do bmw i udało mi się nawiazać połaczenie z PDC . Sprawdziłem brzęczyk (działa),aktywowałem czujniki(dziłaja-jest dźwięk przy zbliżaniu do przeszkody. Czyli wydawało by się ,że jest wszystko OK .Wszystko działa do momentu wyłaczenia zapłonu. Po ponownym właczeniu zapłonu jest cisza ( brak jakiegokolwiek dźwięku przy przeszkodzie) .Co to może być ? Kilkukrotni powtarzałem tę aktywację. Gdyby był uszkodzony moduł to nie byłoby sygnału do czujników (tak myślę). Czujniki nowe ,a skoro jest dźwięk tonie może być przerwy w przewodach.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie odpowiedziałeś czy światła cofania się zapalają bo wbiciu wstecznego?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zatem ja bym podmienił sterownik.