Skocz do zawartości

czy mogę umyć silniczek krokowy rozpuszczalnikiem NITRO ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy w ramach czyszczenia silniczka krokowego moge na noc zalać go rozpuszczalnikiem nitro ?

może się ktos orientuje czy ma on w środku jakies elementy plastikowe które mogą się rozpuścić ?

pozdrawiam

Opublikowano

Czesc

Lepszy bedzie H2SO4 :cool2: :mrgreen:

Kup sobie spray do czyszczenia gaznikow ,psiknij pare razy i powinno wystarczyc.

Ja moczylem po kilkanascie godzin w benzynce ,ale specyfik do gaznikow i przepustnic okazal sie najlepszy.

Po przeczyszczeni psiknalemsmarem silikonowym i jest ok,od 10 miesiecy!

pozdrawiam

Opublikowano

kurde , to znowu bedzie wydatek, pewnie nie duży ale oststnio się spłukałem ..... wymieniłem olej w silniku i skrzyni, filtry, sondę lambda i przepływomierz zamówiłem :x

pewnie na te spraje koło 50 zł wyjdzie

.... mocząc na początek go w nitro mogę cos spieprzyć ???

pozdrawiam

Opublikowano
kurde , to znowu bedzie wydatek, pewnie nie duży ale oststnio się spłukałem ..... wymieniłem olej w silniku i skrzyni, filtry, sondę lambda i przepływomierz zamówiłem :x

pewnie na te spraje koło 50 zł wyjdzie

.... mocząc na początek go w nitro mogę cos spieprzyć ???

pozdrawiam

Ja kupilem to cos do gaznikow. Taki duzy kosztuje 24 zl. Na glownej w Poznaniu. W tym GT Auto. Jest git :)

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką