Skocz do zawartości

BMW E39 1999r 3,0d 184km problem z kierunkowskazem Pilne!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie i Panie znawcy tematu BMW, proszę o pomoc. Mam taki problem:

Jak włączę kierunkowskaz w lewo to miga stroma lewa przedni, boczny i tylny i jest ok, a jak włączę kierunkowskaz w prawo to miga przedni prawy , boczny i oba tylne prawy i lewy z tyłu. I co stoi za tą sytuacją. Lampy tylne obie zdjąłem wtyczki poodpinałem przeczyściłem , żarówki każdą jedną wyciągnąłem i włożyłem, niby w tylnych lampach jest wszystko ok, a problem nadal jest ten sam przy włączeniu prawego kierunku mruga dodatkowo lewy tylny. Co jest przyczyną proszę o pomoc

• Moderatorzy
Opublikowano
Wygląda na problem z masą lub LCM, może zalany ? Na początek sprawdź masę
, bo tam się lubi upalić. W E39 jest tak samo jak na filmie choć w przedlifcie może jest inna lampa to może się różnić.
Opublikowano
Problemu nie rozwiązałem, wyciągnąłem lampę odkręciłem masę i wszystko jest ok dalej podczas włączenia prawego kierunku to mrugają oba tylne, i nawet jak włączę prawy kierunkowskaz i odepnę wtyczkę od prawej tylnej lampy to mruga przedni prawy i tylny lewy kierunek choć dźwignia kierunków na prawo skręcona a jak podłącze z powrotem lampę to oba tylne mrugają i prawy przedni. Co tam jest nie tak!?