Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ok wczoraj trochę pojeździłem, obserwowałem wskazania bimmer tool. Sadzy przybywało bardzo powoli, może kilka dziesiątych grama na 20km.

Dzisiaj jednak z ciekawości odpaliłem aplikację a tam taki kwiatek. Ciśnienie wsteczne skorygowane 22 bary. Wczoraj ledwo 7hPa. To co z dnia na dzień zatkał się DPF czy co za głupoty pokazuje? Odebrałem nowy czujnik z ASO, czekam aż auto trochę ostygnie i się uśpi. Wymieniam a jak nie pomoże to klapa.

Screenshot-20220818-172705.jpg Screenshot-20220819-152658.jpg 20220819-153711.jpg

• 1 rok później...
Opublikowano

Wymieniłem czujnik i wszystko wróciło do normy. Nie zwracam już uwagi na ciśnienie skorygowane bo raz pokazuje ok a następnego dnia jak na załączonym obrazku. Wypala się prawidłowo co 400km przy cyklu mieszanym. W trasie doszedł do 700km.

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Cześć, raze3rek miałeś oprócz tego jakies inne objawy mam dokladnie jak ty , raz cisnienie wsteczne pod 20 , a jednego dnia 3/5. dodatkowo po wypalaniu mam 0 g zaraz 5 szybko rosnie. dodam żę wypalanie DPF raz 100 km a raz 250km , czy da sie do jakoś inaczej sprawdzić działanie tego czujnika ? 

Miałes błedy w steornwiku jakies? i masz moze numer tego czujnika ?