Skocz do zawartości

Miska olejowa silnika M30 3.0 306KA w E32 '90r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Mam takie male pytanie.

Czy ktos z was demontowal miske olejowa w e32 M30 z silnika zabudowanego na samochodzie.Tzn chodzi mi o to czy nie bedzie problemow z jej zdjeciem ,bo pod nia znajduje sie belka i mam takie przeczucie ze bede musial lekko uniesc silnik.

Ostatni raz zdejmowalem miske kiedy silnik byl na stole :) i nie bylo problemow.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Nie chcialo mi sie bawic w akrobacje w kanale, wyciagnalem skrzynie ,a pozniej silnik :D Powymienialem wszystkie uszczelki oprocz glowicy i dwa ziemmery na skrzyni.Teraz jest OK. :dance:
Opublikowano
gratuluje odwagi :P Ja u siebie w e32 735 wyciagalem miske. Unosilem silnik bez odkrecania visca, cala wymiana ze spawaniem miski, sprawdzeniem szczelnosci zajela 12.5 godziny, pozniej w e28 528 zajelo mi to 7 :) blacha robota tylko zeby spec od spawania dzialal szybciej :]
Opublikowano
Martwi mnie tylko jedno...Chyba bede musial zdjac glowice ,bo krzywki na walku sa troche wytarte i kilka konikow :roll: .Wszystko mam ,tylko powymieniac.Przy okazji zawory sobie doszlifuje i uszczelniacze powymieniam -- Tylko kiedy ja to zrobie... :lol: