Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Posiadam dosyć zużyte lampy w swojej e39, regulacja jest w zasadzie rozwalona.

Mechanik polecił mi kogoś od regeneracji lamp (MotoLampy Poznań), koszt wraz z naprawą regulacji ~800 zł

Dosyć drogo, ale wtedy byłby ori, jednak rozważam też zmianę tych lamp na xenony, tylko nie jestem pewien jak się za to zabrać.

Znalazłem taki komplet https://allegro.pl/oferta/reflektory-xenon-lampy-przednie-bmw-e39-hella-96-11102929728

Jak rozumiem potrzebne by były spryskiwacze, słyszałem że czujniki poziomowania też są potrzebne (chociaż według niektórych nie, to nie ogarniam).

No i czy przewody by pasowały, czy trzeba by coś kombinować?

• Moderatorzy
Opublikowano
Najtaniej to kupić nowe zamienniki na halogenach bez soczewek. Xenon powinien mieć spryskiwacze i poziomowanie. Oczywiście możesz tego nie zakładać, ale konsekwencje są takie, że możesz oślepiać innych oraz diagnosta nie podbije przeglądu. Było trochę tematów dotyczących przeróbek. Też chciałem w polifcie, ale zrezygnowałem. Duży koszt, przeróbki mechaniczne oraz zaprogramowanie całości. Uważam, ze nie warto.
Opublikowano

Jeżeli byś chciał naprawić swoje to regulacje zrobisz 2-3h jak to robisz pierwszy raz. Koszt nowych regulatorów koło 30zl.

Nowe klosze do przedlifta nie pamietam ale chyba koło 100-200.

A używane lampy do przedlifta kupisz od 300zl. Poszukaj na olx lub zobacz czy w okolicy nikt nie ma BMW na części.

Albo popytaj na grupach na fb tak najłatwiej o części.

Co do przeróbki na xenon to jak powiedział przedmówca. Musi być samopoziomowanie oraz spryski. A to już dużo więcej roboty co wydaje mi sie ze to gra nie warta świeczki.