Skocz do zawartości

Brak nawiewu po demontażu klimy!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, pacjent e46 2.8, zdemontowałem klime i zabrakło mi nawiewu. Pare wtyczek oczywiście zostało, nawiew pewnie był połączony z klima zasilaniem, czy gdzieś trzeba zrobić jakiś mostek? Która wtyczka? O złe zrobiłem? Oczywiście mogę się mylić:)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Co znaczy zdemontowałem klimę? Konkretnie
Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)
Opublikowano
To znaczy ze został zdemontowany kompresor, wraz z wentylatorem i innymi rurkami i gratami, które są potrzebne aby klima działała. Auto służy do upalania, jest to zbędne.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dobra inaczej, w kabinie coś demontowałeś czy tylko pod maską? Jaki panel? (Regulacja automatyczna czy ręczna?)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ale coś w kabinie robiłeś czy tylko pod maską? Na początek sprawdź bezpieczniki F28 i F37. Sprawdź teź czy po włączeniu zapłonu jest na nich napięcie. Na panelu coś się dzieje czy martwy?
Opublikowano
W środku nic nie robiłem, panel działa, wszystko się swieci, temperaturę można ustawić, moc nawiewu tez. Wszystko działało w aucie, oprócz klimy bo nie była nabita, przed demontażem. Sprawdzę bezpieczniki, ale wątpię żeby tu leżał problem.
Opublikowano
Zdemontuj obudowę filtra powietrza kabiny, później taką osłonę która jest pod spodem i zobacz czy wentylator działa na krótko, jak to fura do upalania to zawsze możesz to zmontować w ten sposób z jakimś włącznikiem w środku.
Opublikowano
Jest to rozwiązanie, aczkolwiek wracając wczoraj z jazdy, problem sam się rozwiązał. Gdy dojechałem pod dom, po zgaszeniu auta i ponownym odpaleniu, nawiew zaczął działać:)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdź czy masz prawidłowe ładowanie. Jak tak to po prostu umiera jeż.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.