Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

dziaders ale to kwestia gustu a o gustach sie nie dyskutuje a do tego technicznie mocno wycofany!

Comand do I Drive przepaść na korzyść Idrive weź pod uwagę że e60 po ostatnim updacie elektroniki mialo juz CIC na pokładzie 7G Tronic jest ze dwie epoki za drugą generacją 6HP montowaną w poliftach a sprawne 6hp z xHP w trybie Sport jest poprostu bezbłędne.

Edytowane przez Jack-Strong
Jack_Strong-
Opublikowano
Ja miałem też taki dźwięk przy dodawaniu delikatnie gazu ale dochodził on bardziej z pod auta niż z silnika i okazało się coś z konwerterem, jakieś tarczki cierne czy coś takiego
Opublikowano

Dramat co tu się dzieje. Pewnie wpadnie zaraz jakiś admin i Panów posprząta... mam nadzieje.

Do autora postu - spróbuj wyłączyć klimę i daj znać czy dźwięk nadal występuje. Ten odkurzacz u mnie występuje tylko na klimie, i jest masa tematów od lat w E60 o "wyciu" klimatyzacji. Niby to wina sprężarki, ale podobno nawet wymiany w ASO nie pomagały. Wyłącz klime i nawiewy całkiem na OFF i daj znaka czy coś się zmieniło :)

Pozdro

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
TAK! Wyłączyłem klimę i od razu buczenie ucichło! Mega dzięki za wskazówki! Jak mogę to naprawić? Da się i czy jest to opłacalne? :-)
Opublikowano
Ja tak jeżdżę 3 lata i klima caly czas chłodzi super , na początku też się tym martwilem ,ale teraz daję głośniej radio i nic nie słychać :D wydaję mi się ,że ten efekt huczenia wzrasta wraz z temp. otoczenia, ale to może tylko tak mi sie wydaje :D jak masz za dużo kasy , to możesz sobie kupić nową sprężarkę ,ale to jak pisali ludzie na różnych forach, też nie dawało ciszy :D mam kolesi z e60 i e65 i każdy ma tak samo , więc sam musisz zdecydować na ile Ci to przeszkadza i czy masz za dużo kasy w kieszeni :D
Opublikowano
Nie jest to wina zużytego łożyska, które po prostu trzeba wymienić? Czy nie jest to takie proste? Niestety muszę to zrobić bo dźwięk doprowadza mnie do szału :-)