Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam taki problem nabilem i po 4 dniach z 500g zostało 100g chlodnica wszystkie przeowdy sprezarka obejrzano ultra fiolotem i nic nie widac ma ktos moze pomysl gdzie to moze uciekac? Lub mial juz taki przypadek?
Opublikowano
Zajedź tam gdzie mają mozliwość sprawdzania szczelności aotem. To zdecydowani tańsze od nabijania i marnowania czynnika i często dużo skuteczniejsze.
Opublikowano

Jedz tam gdzie maja urządzenie wykrywające nawet minimalne nie szczelności. Przykłada ci to urządzenie do chłodnicy i lata nim po calej chłodnicy i nagle zaczyna piszczeć to urządzenie w jakims miejscu na chłodnicy i na czerwono diody świeca i to wskazuje ze w tym miejscu jest nieszczelnosc. Przykłada to gosc do pompy klimatyzacji przewodów do wszystkiego i jak pokazuje na zielono i nie piszczy jest ok.

Jak w ostatnich 6-7 latach nikt nie wstawiał chłodnicy to bank chlodnice masz do wymiany.

b28nl6U.png
Opublikowano
Jedz tam gdzie maja urządzenie wykrywające nawet minimalne nie szczelności. Przykłada ci to urządzenie do chłodnicy i lata nim po calej chłodnicy i nagle zaczyna piszczeć to urządzenie w jakims miejscu na chłodnicy i na czerwono diody świeca i to wskazuje ze w tym miejscu jest nieszczelnosc. Przykłada to gosc do pompy klimatyzacji przewodów do wszystkiego i jak pokazuje na zielono i nie piszczy jest ok.

Jak w ostatnich 6-7 latach nikt nie wstawiał chłodnicy to bank chlodnice masz do wymiany.

moja chłodnica jest od nowości samochodu ma 17 lat i jedyne co musiałem zrobić to parę dni temu ,pełną wymianę czynnika zrobić bo przestała chłodzić. Przestań pisać głupoty o tych Twoich wymianach, że jak jest x czasu to walnięta napewno, to samo mi pisałeś ,że mam walniętą chłodniczkę egr przy błędzie inc.emission ,a uwalony był zawór.

Zapomniałeś napisać ,żeby wyciął dpf i zchipował i mial 300kuni i 700niutów. :duh: :duh:

Opublikowano

Gosc powyżej jest niepoważny. Dawno go zablokowałem i nawet nie czytam jego postów.

Chlodnica to najmniejszy koszt wymiany. Nowa kosztuje około 210 pln + wysylka. Wymienicie ja sami jak macie garaz a jak nie to kosztuje to 100 pln u mechanika.

Nie zycze autorowi by padla mu pompa klimatyzacji czy elektroniczne elementy układu chlodzenia, bo będzie dużo rozbierania by sie tam dostać i skosza więcej.

To, ze komus chlodnica chodzi 17 lat nie oznacza, ze drugiemu tyle wytrzyma. Osobiście robie trasy 1500 km przez Niemcy i na autostradzie często leca jakies kamyczki w chlodnice i sadze, ze ktos kto naprawdę dużo jeździ bedzie musial wymienić ja szybciej.

Steryd jest przeze mnie zablokowany i nie mam ochoty na rozmowę z tym człowiekiem. Krytykuje kasację dpf chipy czy inne rzeczy, ktore robi prawie każdy posiadacz e60 w dieslu i nie spotkałem jeszcze 1 osoby co by mi powiedziala, ze tego żałuję. Nie kumam goscia i niech żyje sobie w swoim swiecie, bo większość kierowców bmw jest zgodnych z tym co mówię.

b28nl6U.png