Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, forum przejrzane ale nie znalazłem odpowiedzi. Pytanie takie jak bardzo problematyczna jest wymiana zwykłych foteli tzw. "taboretów" na sporty z anglika? Konkretniej chodzi o sam temat maty zajętości. Czy wystarczyłoby i czy w ogóle jest możliwa wymiana samych siedzisk miedzy fotelami kierowcy i pasażera w fotelach uk? Jeśli nie to czy mate z siedziska eu materiałowego można wyciągnąć bez prucia tego fotela? Czy po zmianie maty jeśliby się w jakiś sposób to udało to trzeba na nowo ją kodować? A może lepiej byłoby wrzucić emulator maty? Dzięki z góry :)
Opublikowano
Przełożenie maty/siedziska to 15 minut roboty i dziecko to ogarnie o ile fotel jest manualny
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
Przełożenie maty/siedziska to 15 minut roboty i dziecko to ogarnie o ile fotel jest manualny

Szanowny Panie

mam ten sam problem i dodam, że fotel jest manualny. Czy mógłby Pan bardziej precyzyjnie wytłumaczyć jak przełożyć siedziska?

Dzięki i pozdrawiam

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Cześć, to mój pierwszy post na forum.

Nie chciałem zakładać nowego tematu a ten idealnie pasuje do mojego problemu.

Otóż mam bmw E87 ze zwykłymi manualnymi fotelami w wersji bieda i kupiłem okazyjnie z E90 w wersji sport (pompowane boczki, lędźwie, wysuwane podudzie) też regulowane manualnie. Chciałbym przełożyć siedzisko pomiędzy tymi angolami, żeby nie bawić się w jakieś emulatory itd.

Jak wyjmę całe siedzisko to jak potem załatwić kwestię tego, że w angielskim fotelu kierowcy, który będzie teraz pasażerem nie ma do czego wpiąć tej wtyczki od maty? Muszę rozbierać kostkę, dorabiać instalację?

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W fotelu kierowcy nie ma maty, dlatego przekladasz siedziska.
Opublikowano
W fotelu kierowcy nie ma maty, dlatego przekladasz siedziska.

To wiem i w pełni się zgadzam. Chodzi mi jednak o inną kwestię, chyba, że źle rozumuję to proszę o sprostowanie mojego toku myślenia. Siedzisko= ta gąbka z matą plus tapicerka. Zostaje cały ten metalowy spód fotela stelaż. Mi chodzi o to, że jak wyciągnę z jednego i drugiego te siedziska (wg mojego rozumowania) to w angielskim fotelu kierowcy nie mam do czego tej maty podpiąć bo z fotela nie wychodzi ta wtyczka od maty.Dlatego pytałem jak to rozwiązać?