Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

W czasie jazdy przy dodawaniu gazu słychać skrzynię biegów,jest to specyficzny dzwięk przy dodawaniu gazu i wtedy gdy odpuszczmam pedał gazu.Miał ktoś już może taki przypadek?

Opublikowano

Jest to bardzo specyficzny dzwięk i ciężko jest go opisać,nie jest to żadne stukanie tylo bardziej jakie metaliczne szumienie przy dodawaniu gazu i przy hamowaniu silnikiem jak odpuszczę pedał gazu.Pytam się o to dlatego bo ta skrzynia zastąpiła moją starą która strasznie chuczała i nie pamiętam czy w tamtej starej jak jeszcze była dobra było te zjawisko.

I jeszcze jedno pytanie co do biegu wstecznego który strasznie ciężko wchodzi i tak samo było na starej skrzyni jak i na tej którą teraz założyłem.Także wydaje mi się że przyczyna tego wstecznego tkwi chyba w lewarku a może bardziej w miejscu gdzie łączy się ze skrzynią?

Jeśli się mylę to mnie poprawcie

Opublikowano

U mnie skrzynia ma grubo ponad 300tys i "chodzi" cicho. Sprawdź poziom oleju a nawet go wymień.

Natomiast co do wstecznego to trzeba pokonać zwiększony opór sprężyny lewarkiem w bok (zabezpieczenie zeby nie pomylić z jedynką) a później powinien wejść normalnie.