Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam tak od kilku lat co kilka miesięcy (czasami kilka razy w ciągu kilku dni i potem znowu spokój przez parę miesięcy. Na początku zmieniłem żarówkę, ale nie pomogło. Czy to ma być owa kiepska masa czy coś innego?

Chodzi o żarówkę lewą tylną. Specjalnie mi nie przeszkadza, ale jeśli to coś łatwo wykrywalnego to z chęcią się tym zajmę (jak się ma okazać, że nie da się wykryć, jeśli w danej chwili żarówka działa, to pluję - już to ćwiczyłem z innymi awariami niesamochodowymi i szkoda czasu, a jeśli ślad awarii w pamięci wystarczy do identyfikacji błędu i naprawy usterki to OK, bo nie bardzo mam ochotę najpierw próbować z masą, żeby się przekonać, że to nie to).

PawełH
Opublikowano
Nie wiem czy Ci to pomoże, ale miałem taki problem w swoich poliftowych lampach w e60. Problem miałem z żarówkami stopu. Co jakiś czas wywalało za każdym hamowaniem błąd, potem znikało i miałem spokój np. 2 miesiące. Następnie znowu się pojawiał. Wymieniłem żarówki na nowe Osram + wyczyściłem wszystkie styki/blaszki papierkiem ściernym. Póki co z rok jeżdżę i nie mam błędów.
Opublikowano
Miałem podobnie w poprzednim aucie, czasem pojawiał sie komunikat przepalonej żarówki. Przeczyściłem styki bo był delikatny nalot i po problemie.
Opublikowano
Dziękuję wszystkim - chyba się zmobilizuję przynajmniej do przetarcia styków

daj znać czy pomogło. U mnie w Touringu też lewy tył - ale widzę że żarówki bardzo luźno siedzą w gnieździe i po prostu wypadają przy montażu w klapie. Muszę nad tym popracować.

R6 + V4 = :)