Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc wszystkim.

E36 2.8

12.1995r

Klimatyzacja Automatyczna

Końcówka vinu: AR04031

Zamawiam filtr po vinie a w schowku filtra brak... Czy jest w takim razie w podszybiu czy nie ma go w ogóle?:D

Jeżeli w podszybiu to prostokątny czy okrągły?

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
A to nie jest tak, ze wersja z klimą ma prostokątny a wersja bez ten okrągły?
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Mi w katalogu OE pokazuje filtr prostokątny dla wersji z klimą, bez klimy okrągły.
Opublikowano
Jak widać autor wątku nie ma za schowkiem filtra, a ma klimę. Nie może być tak że jeśli jest klima to nie ma w ogóle filtra. W ogłoszeniach piszą o okrągłych filtrach dla aut z klimą, a Ja jak wspomniałem w moim przypadku, klimy nie mam a mam okrągłe filtry przy dmuchawie. Wychodzi na to że w tym konkretnym przypadku nie ma zależności, może występować każdy wariant :wink:

BMW - Bardzo Mądry Wybór ;-)

http://forum-lines.ru/rez/ab278744.gif

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Ja też się nie upieram przy swoim, bo mogę być w błędzie. Widzę tylko to co katalog pokazuje. Sam nie mam zielonego pojęcia :D
Opublikowano
Mi w katalogu OE pokazuje filtr prostokątny dla wersji z klimą, bez klimy okrągły.

Mi też tak pokazuje, a w schowku nie ma xD

Opublikowano
Chyba że masz miejsce na filtr, a filtra brak :D

Robiłem zgodnie z tym filmem

I po wyjęciu całego schowka nie mam w ogóle tych plastików po lewej od schowka. Tych dziwnych które wyjmuje a na końcu sięga po filtr :mrgreen:

Opublikowano

To musisz mieć te okrągłe. Wymontuję stare i najlepiej kup na wzór nowe, bo nie wiem czy z klimą a bez się różnią, nie powinny ale pewności nie ma.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

BMW - Bardzo Mądry Wybór ;-)

http://forum-lines.ru/rez/ab278744.gif

Opublikowano
To musisz mieć te okrągłe. Wymontuję stare i najlepiej kup na wzór nowe, bo nie wiem czy z klimą a bez się różnią, nie powinny ale pewności nie ma.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

To jest ten 1% niepewności :mrgreen:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Sagi ciąg dalszy :mrgreen:

Korzystajac z pomocy tego filmu:

zabrałem się za poszukiwania filtra kabinowego. Po odkreceniu wszystkich śrubek mym oczom ukazał się, zamiast dmuchawy z filtrami, taki widok:

1ce2387d2c170.jpg

cf4e72bf5996d.jpg

e60ef888a3ad7.jpg

Czy ktos mi może powiedzieć co to jest ? XD

Lub gdzie jest moja dmuchawa? Bo jakoś nie wydaje mi się żeby była zamknięta w tym czyms. Tym bardziej, że nie da się tego podnieść, odkręcić, uchylić - nigdzie nie widać mocowań i jest nieruchome

Opublikowano
Dziwną masz tą obudowę wentylatora ale ja nie o tym, weź ściągnij schowek jeszcze raz i zrób zdjęcia tam gdzie powinien być ten plastki o filtra kabinowego, o ile dobrze pamiętam u mnie musiałem oprócz schowka ściągnąć jeszcze taki panel z przekaźnikami czy czymś tam nie pamiętam dobrze bo ostatnio zaglądałem tam chyba z 2 lata temu.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Dziwną masz tą obudowę wentylatora ale ja nie o tym, weź ściągnij schowek jeszcze raz i zrób zdjęcia tam gdzie powinien być ten plastki o filtra kabinowego, o ile dobrze pamiętam u mnie musiałem oprócz schowka ściągnąć jeszcze taki panel z przekaźnikami czy czymś tam nie pamiętam dobrze bo ostatnio zaglądałem tam chyba z 2 lata temu.

W końcu się zabrałem za to. No nie huhu nie widzę gdzieoglby być ten filtr xD foto:

b6d25bdc8485d.jpg

87881c4dfdeb4.jpg

26aeafa0c1de3.jpg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
U mnie nie ma wogóle tych kabli ani tej takiej spiralki, mi to wygląda na jakieś druciarstwo. U mnie kabinówka jest tam gdzie u Ciebie jest ten przekażnik, tyle że u mnie jest tam takie wystające pokrętło coś jak filtr w pralce tyle że mniejsze i czarne.
Opublikowano

Po Vin klima wychodzi że jest ale jest coś kombinowane bo kompresor jakiś inny nie ma napinacza paska od klimy i mam inny panel w środku. Nawet papiery od niego mam. Z tego co widzę po okładce jest to jakiś włoski panel do klimy automatycznej dedykowany do e36

IMG20210915111720.jpg

IMG20210915111944.jpg

Jest jednak problem z tym filtrem bo nigdzie go nie ma, a jak włączam klimę to czuć "starość" na początku. Pytanie jak to teraz rozwiązać. Czyszczenie układu pomoże?

Opublikowano
Dziwne jest to że nie ma żadnej informacji na temat tej firmy w google, i teraz pytanie czy jak ktoś ją zakładał czy wogóle dał filtr kabinowy, a w tej broszurce nie masz jakiś namiarów na firmę? stronę www czy choćby e-mail. A tą starością czuć tylko jak włączysz klimatyzację czy na ogrzewaniu też? Ja w Tds też nie mam napinacza tylko rolką się napina pasek. Aha i czy po vinie wychodzi że masz klimę ręczną czy automatyczną.
Opublikowano

To jest tylko panel więc tam nic nie ma, ale sprawdzę jeszcze raz. Co do klimy z przed kupnem auta sprawdzałem i byłem na 90% pewien że jest w Vinie ale teraz nie ma jej według Vin xD więc pewnie jest dołożona...

https://www.mdecoder.com/decode/wbacd11080ar04031

Ciekawe czy ten filtr w ogóle jest.

Co do zapachu. Najbardziej śmierdzi jak włączę bez klimy - na początku. Z klima trochę mniej.