Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Auto stało nie odpalane około 2 tygodnie. Dziś chciałem je odpalić i okazało się, że zupełnie prądu nie ma. Nie świecą się lampki, wskaźniki, centralny zamek nie działa. Co mogło tak kompletnie wyczerpać praktycznie nową baterie w dwa ciepłe tygodnie? Ktoś z Was miał podobny ponadprogramowy pobór prądu na postoju?

Pozdrawiam

• Moderatorzy
Opublikowano
...Co mogło tak kompletnie wyczerpać praktycznie nową baterie w dwa ciepłe tygodnie?

Wypadałoby poinformować w tytule o jakim konkretnie aucie rozmawiamy, bo to ma znaczenie... :roll:

• Moderatorzy
Opublikowano

O, widzisz. Jak masz 530D to sprawdź też webasto. Podłącz INPA i zobacz czy się komunikuje, czy można je odpalić z ręki. Ewentualnie w bagażniku drugi bezpiecznik od góry na listwie (żółty ?) - wyjmij go i sprawdź miernikiem pobór prądu po uśpieniu auta. Często pada elektronika na skutek degradacji przez wilgoć. Potrafi też zwierać na linii sygnałowej i wariują pozostałe podzespoły w aucie. U mnie po każdorazowym otwarciu drzwi słychać było załączającą się dmuchawę.

To się rozpisałem, ale może należałoby zacząć od tego na jakim poziomie masz ładowanie :D I dopisz w tytule model auta, bo admin kasuje tematy niezgodne z regulaminem.