Skocz do zawartości

525tds wkreca sie na obroty raz lepiej raz gorzej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam 525 tds, zauważyłem iż zaraz po nagrzniu sie silnika oraz przy deszczowej pogodzie silnik bardzo ładnie sie wkreca na obroty, natomiast po dłuższej jeździe i przy pieknej pogodzie silnik juz tak ładnie sie nie wkreca na obroty, przy czym musze dodać iz auto jest dalej "zrywne" ale juz nie tak jak zaraz po nagrzaniu silnika lub deszczowej pogodzie. Co moze byc tego przyczyną?

robertus

Opublikowano

Może jest brudny intecooler i słabo schładza powietrze z turbiny.

Sprawdź czy jest suchy, czysty i czy ma prześwit.

E61 530d '04 (2015-?), E34 525TDS touring '95 (2006-2016), E30 325i '89 (1996-2006)
Opublikowano
Witam

Mam 525 tds, zauważyłem iż zaraz po nagrzniu sie silnika oraz przy deszczowej pogodzie silnik bardzo ładnie sie wkreca na obroty, natomiast po dłuższej jeździe i przy pieknej pogodzie silnik juz tak ładnie sie nie wkreca na obroty, przy czym musze dodać iz auto jest dalej "zrywne" ale juz nie tak jak zaraz po nagrzaniu silnika lub deszczowej pogodzie. Co moze byc tego przyczyną?

A kiedy ostatnio zmieniany byl filtr powietrza?