Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

BMW e87 2005 2.0d automat.

Mam pytanie czy istnieje jakaś możliwość wyłączenia albo zresetowania czujników powietrza w oponach. Jak kupiłem je to były na letnich i nie wyskakiwała informacja o "przebitej oponie". Przyszła zima założyłem bez czujników i nie przeszkadzała mi ta kontrolka bo wiedziałem, że jak znowu przerzucę na letnie to kontrolka zniknie. Natomiast wymieniłem na letnie ale kontrolka niestety nie zniknęła. I zastanawiam się w ogóle, czy te opony mają czujniki i czy ich ktoś w tedy nie wyłączył. Próbowałem jakimiś kombinacjami z przyciskiem BC ale nie zadziałało.

Czy mogę liczyć na bardziej doświadczonych użytkowników ?

Dzięki

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Ty nie masz czujników w kołach. Zobacz na tabliczce, jakie powinno być ciśnienie w oponach u ciebie i następnie zainicjuj reset. Komp będzie wtedy miał jakieś odniesienie do poziomu zero. Każda odchyłka, jak złapiesz kapcia np., spowoduje zaświecenie się kontrolki na desce.
Opublikowano
Ciśnienie mam zgodne z tabliczką. Natomiast mogę prosić o instrukcję jak zrobić ten reset dla e87 przy automatycznej skrzyni biegów ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Majster to jest w manualu ( instrukcji znaczy się ) :D

Odpalony silnik , stoisz w miejscu i wchodzisz lewą manetką w menu od opon czyli zatwierdzasz . Potem naciskasz przy resecie długo tak z 5 sekund i gotowe . Zalecają ruszyć prostym odcinkiem i się nauczy na nowo wszystkiego .

Opublikowano
Właśnie u mnie nie ma tej opcji. Jedynie mogę wejść w check i tam jest kontrolka przebitej opony ale tam przytrzymywanie nic nie daje
Opublikowano
Panowie jesteście jak zwykle niezastąpieni :D Wszytko jest w ekraniku. Czyli reasumując mając wbudowany ekran resetujemy poprzez naciśnięcie przycisku pokrętła, następnie znaleźć sekcję RPA. W tej sekcji zjeżdżamy na dół i wybieramy Set tyre pressure. Wybieramy Active albo yes i kontrolka znika. Dzięki za nakierowanie :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No my to wiemy ale chcielismy abys ty tez to wiedzial :cool2: