Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam Panowie , MAM PROBLEM i czuje ze sprzedawcy mnie czaruja by pdbic cene .Otóz chce kupic chlodnice do f10 535i i znalazlem komplet, sprzedawca opisal iz t sa do 535i ale po podaniu numeru vin stwierdzil ze jednak nie pasuja( numerow w aukcji nie podal chlodnic ) i ze ma takie kosztuja 1000 zl drozej. . Czy rzeczywsice chlodnice od przed lifta nie pasuja do polifta albo europa nie pasuje do USA ?Pierwszy raz sie z takim czyms spotkalem , moglby ktos z chlopakow nakreslic mi temat szerzej ?

wba5b1c58gg552115

Edytowane przez sevengames11
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A chcesz żeby ktoś wróżył z fusów?

Możesz podać VIN albo przynajmniej auto z jakiego roku i rynku z wyliczonych przez Ciebie posiadasz?

pzdr

yaz

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Nie napisałeś też o jakie dokładnie chłodnice chodzi, ale

- chłodnica wody dla aut z automatyczną, sportową skrzynią ma numer 17118615426 i występuje w autach F01/02, F07, F10, F11 i F18. W F10 występowała w autach na EUR i USA

- chłodnica układu wspomagania - nr 17117570100, występuje w autach pre LCI i LCI - F01, F02, F06, F07, F10, F11, F12, F13, wersje EUR i USA

- chłodnica układu doładowania - nr 17517577115, wystepuje w F01 i F02 (2007-2012), F07, F10, F11, F18 pre LCI i LCI, wersje EUR i USA

Są jeszcze chłodnice skrzyni biegów i dodatkowa chłodnica we wnęce koła. Nimi też jesteś zainteresowany?

Ew. wejdź sobie na realoem.com, wpisz swój vin i w poszczególnych kategoriach sprawdzisz jakie numery części są dedykowane do twojego auta (w zależności od wyposażenia).

Edytowane przez yaz

pzdr

yaz

Opublikowano

dzieki za info , sek w tym ze patrzylem w reaom , ale pan nie wstawial numerow w aukcji

https://allegro.pl/oferta/komplet-chlodnic-wentylator-bmw-5-f10-f11-535i-10491309904

i tak mnie to zdziwilo ze opis do 535i a za chwile ze jednak nie pasuja do mojeo 535i bez xdriva w automacie , przyznam ze to moje pierwsze bmw .czyli roznia sie te chlodnice ? jak skladam komplet chlodnic , to w zaminnku lepszej jakosci szukac czy jakies modyfikowane o zwiekszonej wydajnosci ? sory za glupie na pozor pytania ale wole zrozumiec temat niz sama odpowiedz otrzymac , pozdr

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zapytaj w takim razie sprzedającego o podanie numeru części.

Z tego co widzę na realoem, na rodzaj chłodnicy nie ma wpływu obecność lub nie xdrive'a.

pzdr

yaz

Opublikowano
a mam jeszcze jedno pytanie , sanki przednie roznia sie sie lift od przedlifta , w numerach sa tylko 2 czesci , ale nigdzie nie moge znalesc czy sie roznia czyms , wiesz cos na ten temat ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja widzę tylko jeden numer części - 31116796692.

I jest stosowany w przed i poliftach f10.

pzdr

yaz

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zakupiłem f10 535i 2014 USA Vin WBA5B1C52FD921972

Muszę w tym aucie wstawić chłodnicę, która znajdowała się po prawej stronie przed przednim kołem. Nie ma jej tam bo została zniszczona po wypadku. Jest to chłodnica oleju a przewody które są do niej skierowane idą od silnika. Niestety nie mogę jej namierzyć na żadnej stronie. Z opisów części wynika że jest to chłodnica oleju przekładni automatycznej. Czy może ktoś podpowiedzieć jaką chłodnicę trzeba kupić?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dla sportowej skrzyni biegów, a taką masz w aucie, numer tej chłodnicy to 17117802662.

pzdr

yaz