Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc,

Co sądzicie o wkładkach sportowych k&n ? Chcę założyć do mojego BMW e82 120d wkładkę sportowa. Słyszałem dobre opinie jak i źle więc nie wiem do końca jak z tym jest.

Mogą być jakieś problemy z przepływają czy też turbina przy tym filtrze czy raczej nie będzie problemów ?

Dzięki wielkie za wszelkie odpowiedzi.

Podkreśle że mam filtr już w domu i szkoda mi go sprzedawać za 200 zł bo wartość ma większą a raczej nikt nie będzie go chciał odkupić po cenie sklepowej. Zaszkodzi wrzucenie go ?

Opublikowano

Mam u siebie w n47 120d filtr Pipercrossa. Czyszczę zestawem K&N co pół roku (12-13k km, producent przewiduje bodajże 15k km).

Nie miałem żadnych problemów z przepływką. Raczej placebo ale wydaje mi się, że auto jedzie delikatnie płynniej i chyba jest różnica w dźwięku, jak wspomina wrzesi0.

W dłuższym użytkowaniu użytkowanie K&N będzie bardziej ekonomicznie, niż kupowanie papierowego Manna za ponad 100zł co chwilę.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja po takim badziewiu kabinowym od MANN-a jaki dostałem pakuję boscha czy filtrona . niby jakieś tam antyalergeny i cuda na kiju a wokoło zamiast gąbki uszczelniającej to plastikowy brzeg , beznadzieja . albo podróba .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Po kilku przygodach z podróbami z allegro w życiu tam nie kupię części.

Jeżdze już spory czas z filtrem PiperCross i śmiało mogę powiedzieć, że nie psuje przepływomierza i też nic do mocy nie daje. Po prostu nie kupujesz nowego tylko preparaty do czyszczenia i smarowania.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czesc,

Co sądzicie o wkładkach sportowych k&n ? Chcę założyć do mojego BMW e82 120d wkładkę sportowa. Słyszałem dobre opinie jak i źle więc nie wiem do końca jak z tym jest.

Mogą być jakieś problemy z przepływają czy też turbina przy tym filtrze czy raczej nie będzie problemów ?

Dzięki wielkie za wszelkie odpowiedzi.

Podkreśle że mam filtr już w domu i szkoda mi go sprzedawać za 200 zł bo wartość ma większą a raczej nikt nie będzie go chciał odkupić po cenie sklepowej. Zaszkodzi wrzucenie go ?

Wkladke mozna sobie kupic do butow a filtr "sportowy" w dieslu nie daje nic, ani dzwieku, ani mocy, jedynie co daje to wiecej syfu zaciagnietego do turbo.

• 3 lata później...
Opublikowano

Panowie odkopie temat na temat tego filtra, mam go w e60 od 7 lat, piore go dwa razy w roku w wannie z dodatkiem np mydła, syf jaki z niego wylatuje to szkoda gadać. Mocy napewno nie przybywa, dzwiek ciężko powiedzieć, a oszczędności jakie daje to można sobie policzyć samemu. Pozdrawiam 

Opublikowano
22 godziny temu, maniek6600 napisał(a):

A kupujesz specjalne srodki do czyszczenia?

Wiesz co nie, po prostu leje wode do wanny biore mydło albo co mam po ręką i myje, potem dlugie suszenie, nagladam olej w sprayu i po temacie

Opublikowano

Filtrt nasączać trzeba zeby fajnie wylapywal zanieczyszenia. Czy polecam ? Mam 7 lat i nie wydaje kasy na nowy także policz sobie