Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jestem nowy na forum i nie udało mi się znaleźć tematu, który wskazywałby jakie parametry geometrii (m.in. zbieżność kół, kąty) powinny być ustawione w BMW F11 z napędem na tył, żeby auto bardzo dobrze się prowadziło i nie zdzierało opon. Pytam bo na pierwszy rzut oka widać ze mam inne kąty ustawienia tylnich kół.

Z góry bardzo dziękuje za pomoc i porady.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A co chcesz sam ustawić zbieżność ??? Jedziesz do warsztatu gdzie mają np: huntera i ustawią tak jak powinno być. Dane odnośnie ustawień znajdziesz np: w iście.
Krzysztof
Opublikowano

Hej, oczywiście że nie. Pojadę do warsztatu, tylko chciałem zasięgnąć opinii jakie powinny być parametry żeby porównać z tymi, które będzie miał warsztat.

Dzięki

Opublikowano
Maszyna ma wszystkie dane dla każdego obsługiwanego auta, jakie parametry są przewidziane przez producenta i jakie odchyłki są dopuszczalne. Na wydruku masz parametry przed ustawieniem, po ustawieniu i jakie powinny być wg. producenta auta.

spacer.png