Skocz do zawartości

523i Stukaja jakby zawory...nie wiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

niedawno zmieniłem olej (nie wiem jaki byl wczesniej) auto ma 240tys przebiegu wlałem mobil 1 minerał (tak mi radzili) jakby auto nierowno chodzilo...choc nie do konca...cyka cos jakby zawory mozliwe ze wina oleju?

przed zmiana oleju nie pamietam zeby tak chodzil....co robic?

tigra12
Opublikowano

na razie przejechałe kilkanaście kilometrów jakiejś znaczącej poprawy nie widze mam nadzieje ze wszystko sie ulozy i bedzie ok

wlalem castrola GTX syntetyka 5/40

tigra12
Opublikowano
Teraz wlałeś dobry olej - ja napoiłem silnik takim samym.Dobrze ktos napisał zmień również mechanika.Minerał ? pffff :duh:
BMW = Będziesz Musiał Wyprzedzać :-)
Opublikowano

przeejchałem jakies 200m nie widze poprawy!

wieczorem gosc jeden posluchal tego i mowi ze uszczelke wydmuchało (kto pisal ze bmw nie ma uszczelki pod glowica to jak jest)

silnik ze tak poweim lekko drga i wyraznie slychac jakby zawory czy popychacze, ale dodam ze ciezko (dugo) odpala na goracym silniku i jakby moc gorsza...mozliwe? ze tak zle chodzi przez uszczelke?

tigra12
Opublikowano
Powiem ze jeden znajomy tez tak załatwił samochód - nie znał sie kompletnie i zmienił olej na taki jaki miał pod ręka - kiedy odpalił a cały silnik zaczął cykać pojechał do mechanika oddalonego o 11 km - niestety zmiana oleju juz nic nie pomogła - samochód tarkotał juz do końca.
http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg
Opublikowano

Powiem ze jeden znajomy tez tak załatwił samochód - nie znał sie kompletnie i zmienił olej na taki jaki miał pod ręka - kiedy odpalił a cały silnik zaczął cykać pojechał do mechanika oddalonego o 11 km - niestety zmiana oleju juz nic nie pomogła - samochód tarkotał juz do końca.

Mam nadziej ze u ciebie ucichnie.

http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg