Skocz do zawartości

Elektryczny hamulec ręczny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zepsuł mi się el.hamulec ręczny :cry: Czy ktoś z was korzystał z usług firmy ECUdoctor - regeneracja naprawa hamulców elektrycznych do naszych aut ?

Dzięki za opinie , ponieważ nowy jest bardzo drogi a w necie takiego brak :x :x :x

Pozdrawaim

Skowris

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

A co dokładnie Ci się zepsuło?

Diagnozowałeś auto, jakieś błędy?

pzdr

yaz

Opublikowano
  • Autor

Zablokował się hamulec postojowy bez możliwości odblokowania ,żółty komunikat na desce ,,uszkodzony hamulec postojowy ,zabezpiecz pojazd przed stoczeniem,, odblokowałem awaryjnie linką w bagażniku i przy każdym naciśnięciu guzika hamulca dochodzą bardzo głośnie dźwięki od mechanizmu hamulca ,,wyje jakby coś się chciało nawijać ,przesuwać ,, lecz nic nie działa...

Taka historyjka :D :D :D

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Prawdopodobnie winowajcą jest silnik ręcznego.

Poczytaj np. TUTAJ.

Ew. TUTAJ DIY z naprawy.

pzdr

yaz

Opublikowano
Miałem dokładnie tak samo. Kupiłem nowy na aliexpress, założyli mi w serwisie w zeszły wtorek i na razie chodzi bez zarzutu. Z ciekawości rozebrałem stary i wszystko wygląda OK, na zębatkach nie ma żadnych śladów zużycia.
Opublikowano
  • Autor

Hej

Dziękuję za pomoc . :D :D :D

Opublikowano

Ja kupiłem w tym sklepie "GELUOXI Spare Parts Store", koszt 1595,80 z 7 dniową dostawą z Czech. Komplet z linkami. Mechanik powiedział, że wszystko pasuje. Różnica w cenie jest duża.

U mnie wycie przy zaciąganie zdażało się raz na jakiś czas ale pomagało powtórzenie operacji. W końcu efekt jak u Ciebie. Zastanawiałem się nad używką ze względu na koszty ale różnica była niewielka a gwarancja tylko rozruchowa.

Pozdrawiam.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Hej

Hamulec ręczny kupiony na Alliexpres. Wszystko pasuje i działa także nie warto kupować używanych z nie znana ilością przejechanych kilometrów .

Pozdrawiam Skowris

Opublikowano
  • Autor

P.S

Rycerzyk dzięki za podpowiedz !!!!!!!!

• 2 lata później...
Opublikowano

Witam czy poda może ktoś linka do tego hamulca z alli z góry dziękuję i pozdrawiam.