Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Odrazu napiszę że szukałem i nie moge tego nigdzie znaleźć na forum. Mianowicie padły mi wycieraczki na czasówce i wolnym biegu. Przypuszczam że to moduł ale nie wiem gdzie on sie znajduje. napiszę jeszcze że od czasu do czasu sie załączą ale zaraz sie zatrzymują na srodku szyby. Dobrze działaja tylko na biegu szybkim. Napiszcie czy to moze być on i gdzie się znajduje w E36 sedan.

Piotrek

Opublikowano

Witam

Najprawdopodobniej padł Ci moduł sterowania wycieraczkami, u mnie znajdował się pod wykładziną od strony kierowcy tzn. odkręciłem plastikowy stopień (tam gdzie podczas jazdy trzymasz lewą nogę) następnie podgiąłem wykładzinę i tyle, potem już tylko wymiana.

U Ciebie może znajdować się w innym miejscu.

Moduł wygląda tak:

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img231.imageshack.us/img231/7567/dsc00565eo0.jpg

czas robocizny: 20min.

koszt: ok. 15pln.

Powodzenia

http://img228.imageshack.us/img228/3276/tn1ir4.jpg

diamentschwartz metalic

Opublikowano
Witam! Odrazu napiszę że szukałem i nie moge tego nigdzie znaleźć na forum. Mianowicie padły mi wycieraczki na czasówce i wolnym biegu. Przypuszczam że to moduł ale nie wiem gdzie on sie znajduje. napiszę jeszcze że od czasu do czasu sie załączą ale zaraz sie zatrzymują na srodku szyby. Dobrze działaja tylko na biegu szybkim. Napiszcie czy to moze być on i gdzie się znajduje w E36 sedan.

Piotrek

a btw wycieraczek- mozna jakos dorzucic regulowany czas przerywacza? bo to co standardowo jest to mi srednio pasi.... przyzwyczajony jestem, ze moge sobie to ustawiac...

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

dopiero co kupilem moja pierwsza bmke.

wycieraczki mi nie dzialaja, jak zalacze wylacze i wlacze stacyjke to tylko lekko drgna piora.

co to moze byc??

Maciek