Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tarcze wyglądają jak po przebiegu 40 tys, więc przy skończeniu klocków nadają się na śmietnik

A co do tej "naprawy skrzyni" ktoś wpisał model 6hp24.. jeżeli to wpisał warsztat to tylko współczuje albo ktoś wypełnił to na pałę przy samej wymianie oleju, czyli w zasadzie nic nie zrobił..

Na plus

silnik

normalne fotele czyli komforty

Normalna Navi i logic 7

Szyberdach

Na minus

Od spodu wszystko zapewne jeszcze fabryczne czyli amory, sprężyny, wahacze, tuleje, przewody sztywne i elastyczne, wszystko może być już do wymiany albo niebawem nadawać się do wymiany, bo na 100% tuleje tylne są naderwana lub sparciałe z racji lat.

No i jeżeli nikt nie robił nic przy silniku to wszystko oprócz słupka nadaje się na śmietnik bo co nie ruszysz to będzie albo rozpadać się w rękach albo pocić się albo nie działać.

A i na start w M57N to EGR do wywalenia wraz z całą chłodniczką EGR i sporo problemów wówczas Ci odchodzi jak nagar, problemy z mocą, temperaturą etc i poważniejsze jak wysokie ciśnienie w układzie chłodzenia czy lejący się płyn chłodniczy na na turbiny...

Opublikowano
Ja powiem tak... opony Goodride... a nie Goodyear...i to mówi wszystko o tym pojeździe... :mrgreen:
Opublikowano

na większości zdjęć są continentale.. kwestia taka czy to są zdjęcia auta zaraz po zakupie, koleś pojeździł wymienił opony na goodride z 2020r zmienił olej w skrzyni i zaraz sprzedaje auto czy ma je dłużej bo to zasadne.

Kwestia opon nie ma znaczenia bo chociaż są nowe a to czy plus czy minus mało znaczy, opony można zmienić na jakie się chce. Kwestia całokształtu jako auta. Ogólnie warte uwagi ale nie w tej cenie na pewno..

Jeżeli nic konkretnie nie robione to na dzień dobry cena 10k w dół i można rozmawiać o kupnie jeżeli nie ma zastrzeżeń.

Opublikowano

Opony wg mnie nie są żadnym wyznacznikiem.

W 2013r. zakupiłem do ex babci nowe opony M......n z końcówką DOT 13.

Przejechałem na nich przez 2 lata może max 20 tyś.

Opony plastikowe, zmurszałe z mikropęknięciami na bokach. Śmieci ( tanie nie były, bo to ponoć marka premium ).

W 2016r. kupiłem e60 na oponach zimowych ww. chińskiej firmy ( pomyliłem z BF G......h :mad2: ).

Możecie mi nie wierzyć ale te opony dalej jeżdżą jako zimowe.

W tym sezonie i podczas śniegu nie spotykanego u mnie na wyspie, dawały sobie nadal świetnie radę.

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To szesnastoletnie E60 535d - samochód, w którym UWAŻNA weryfikacja zawodowca jest szczególnie wskazana.

Szczególnie, że opcja "bezwypadkowy" na ogłoszeniu 0T0M0T0 NIE JEST przez sprzedającego zaznaczona.

Więc pewnym jest, że oberwała.

No i deklarowane 266 tys. przebiegu, a skrzynia biegów już grubo naprawiana.

A przecież automat ZF GA6HP26Z to niesamowity mocarz...

Bądź uważny i ostrożny. Bardzo...

m0F5mw8.jpg

i5wBl1d.jpg

ZFpH9XC.jpg

FzsQ6xx.jpg

SAAB ready for take off.

codzienność:
- fajna Octavia Elegance Combi 2.0 TDI+ Sportline (DE)
- dobry Touran 2.0 TDI+ CUP (F)
- praktyczne Caddy 2.0 TDI+ Edition35 (F)
czas wolny:
- nerwowe  BMW M140i 340KM RWD shadow finale edition (PL)
weekendy:
- przyjazny Lexus GS-F Sport 477KM (PL)
zabawki:
- zaskakujący SAAB 9-5 Aero 2.3T manual MY2001 MapTun Stage3 (L)

plany:
- ostre BMW M8 Competition Coupé (PL)