Skocz do zawartości

<t>Jaki silnik ?</t>  

5 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Faktycznie mój błąd, myślałem że w Mini i BMW te silniki N14 i N18 szły równolegle, ale w Mini były wcześniej a w BMW dopiero od budy F. Nie zmienia to jednak faktu że przy projektowaniu N43 BMW kontaktowało się przynajmniej telefonicznie z PSA i konsultowali co można zrobić źle :mrgreen:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tu tez sie nie zgodze, n43 nie nic wspolnego z silnikiem Prince.
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
chce kupić bmw e87, pomóżcie jaki silnik najlepiej benzynowy brać, kompletnie na tym się nie znam więc po prostu szukam odpowiedzi i pomocy tutaj. z góry dziekuje i pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To zbyt ogólne pytanie . Podaj czego oczekujesz od tego auta . Czy ma w miarę bezawaryjnie jezdzić czy ma też dawać radość z jazdy . Bo w pierwszym przypadku są chyba tylko 120i ale z zestawem problemów jakiś . Jak ma być frajda to szukaj 130i albo 135i . Też będzie kasa leciała na naprawy ale chociaż będzie fun z jazdy .
Opublikowano
Powiem tak. Mam Bmw 118i 2005r kupione w 2014r z przebiegiem 230tys. Przez 5 lat zrobiłem nim prawie 70tys bez żadnej awarii. Teraz od 2 lat bmw jest drugą bmw w rodzinie i robi 5tys rocznie. Prze okres 7 lat w silniku robiony był tylko rozrusznik i uszczelka pokrywy zaworow. Z reszty napraw to amortyzatory przod,hamulce 4 sztuki. A tak właśnie właśnie czystym sercem polecam silnik 2.0 129km. W moim przypadku naprawdę niemoge nic złego powiedzieć.