Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

nie odnalazłem na forum informacji o możliwości wymieniania części pomiędzy modelami sprzed liftu i po.

Mam F11 z 2010 r. i chciałbym wymienić np. lampy na Adaptive LED czyli występujące w wersji poliftingowej. Pytanie czy to w ogóle jest możliwe?

Wymieniłbym, również lusterka, czy zegary na LCD 6WB.

Nie są to tanie części więc szukam inf czy to w ogóle zadziała, jeżeli nie to nie to szkoda czasu na szukanie tych części.

Dzięki za przydatne informację :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kafas2 był od 2012.

Lampy led w aucie z 2010 to wymiana zgw,frm,navi na nbt,zależy od miesiąca produkcji,ale możliwe jest również że cas i icm też trzeba wymienić.

Opublikowano
Jeśli zależy ci na poprawie ilości światła i zmianie barwy na zbliżoną do LED to zrób mały upgrade. Ja w lampach skrętnych ksenon wymieniłem klosz na nowy, wyczyściłem optykę, soczewki itp, oraz zainstalowałem nowe żarniki https://hidretrofit.pl/sklep/zarniki-nextgen-d1s-5500k/. Efekt - to 30-40 więcej światła, oczywiście nie robiłem tego sam, tylko firma tym się zajmująca. Koszt ok. 1500 zł. Polecam taki manewr.
Opublikowano

Odpuść sobie dziwne palniki, wyczyść lampy i zainwestuj w palniki osram cool blue boost lub cool blue intense. Będziesz miał światło zbliżone do LED. Gdy jednak chcesz mieć więcej światła w deszczu, mgle to polecam palniki philips xtreme 2 - największa ilość światła, barwa biała z dodatkiem zielono żółtej poświaty widocznej na mokrym. Kupiłem, świeca cieplej niż osram cbi które miałem w e60 ale we mgle są rewelacyjne.

Opublikowano

Montaż adaptive led odmłodzi Ci fure i zrobi z niej całkiem

Inne auto!

Nie chodzi tylko o światło ale o wygląd.

same podłużne kierunkowskazy to coś pięknego - jak w nowych furach.

A co dopiero kafas2 i wycinanie w nocy. Nie jest to takie super jak w matrixach ale patrząc na lata produkcji....

Wciąż robi robote.

Polecam!!!!!

Ja wymieniałem w bmwretrofit - brzeziny.

Do dziś - ponad 2 lata zero problemów.

Lampy z modułem led / 10 tyś zł.

Montaż 1200.

Kamerę miałem fabrycznie - razem z connecteddrive zawsze zakładali Kafas2.

Ale moje nieskretne xenony poszły za 3600.

Wiec wyszlo: 7600 i nie żałuje ani złotówki.

Samochód wygląda całkiem inaczej i wiele osób się ze mną zgodzi.