Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakby ktoś jeszcze miał problem z wodą pod dywanikami i wykluczone zostaną przeciekające boczki drzwi, to polecam wyczyścić odpływy wody znajdujące się w komorze silnika. U mnie objawem zapchanych syfem odpływów było zbieranie się wody pod dywanikiem kierowcy, zwłaszcza po myciu auta. Po wyczyszczeniu odpływów znajdujących się w okolicach podszybia, pod maską, problem ustąpił. Niestety sam nie byłem w stanie tam dotrzeć i było to robione w warsztacie przy okazji serwisu, dlatego nie pomogę w dokładnym zlokalizowaniu w/w odpływów.

Pozdrawiam!

• 1 rok później...
Opublikowano
Jeśli chodzi o ten zapchany odpływ to wiem dokladnie o którą jlapeczke ci chodzi, i u mnie jest drożna. Sprawdzałem ją palcem i lałem tam wodę. Ale przyda się informacja dla innych.

A ja już znalazłem przyczynę.

Rozklejona przednia szyba od dołu!

Szybiarz twierdził że jak z dołu to nie będzie zaciekać, a jednak.

Dziś zostało zaklejone. Czas na testy w deszczu dla pewności.

Mam pytanie: Czy szyba była demontowana i ponownie wklejana? Czy jakoś podklejona od dołu?

Opublikowano

Witam

Mam problem z tylnymi drzwiami, dokładnie prawe. Po ulewnym deszczu jak otwieram drzwi wylewa się woda po progu, jakby gdzieś się tam zatrzymywała, wnętrze boczka sprawdzałem pod wygłuszeniem i jest tam sucho, dlaczego tam może woda stać?

Opublikowano
Jeśli chodzi o ten zapchany odpływ to wiem dokladnie o którą jlapeczke ci chodzi, i u mnie jest drożna. Sprawdzałem ją palcem i lałem tam wodę. Ale przyda się informacja dla innych.

A ja już znalazłem przyczynę.

Rozklejona przednia szyba od dołu!

Szybiarz twierdził że jak z dołu to nie będzie zaciekać, a jednak.

Dziś zostało zaklejone. Czas na testy w deszczu dla pewności.

Czołem, mam pytanie czy klejenie pomogło i czy nie masz wody w aucie? Mam podobny problem.

Opublikowano
Dokładnie takie są objawy odklejonego wygłuszenia. Też mi się to wydawało dziwne.

Zlokalizowane gdzie ta woda się zbiera. Mianowicie w uszczelce głównej, wszystkie drzwi ok, a z tej jednej strony w uszczelce stoi woda na całym dole . Sprawdziłem otwory w uszczelce które chyba mają za zadanie odprowadzenie wody ale są drożne te 2 sztuki od dołu. Też Ci się woda tam zbierała?

Opublikowano

Tak. Tam też się zbierała, ale mam wrażenie, że głównie zbierała się na progu w przestrzeni między uszczelkami i chluśnięcie przy pierwszym otwarciu drzwi po deszczu było spowodowane właśnie wylaniem się wody z tej przestrzeni. Potem już zostawało to, co wlało się do uszczelki itp. Część wody przelewała się do środka na podłogę.

Zdejmij boczek drzwi, weź opalarkę albo porządną suszarkę i dociśnij na ciepło to „wygłuszenie” do blachy - zwłaszcza w dolnej części. Sprawdź też, czy wszystkie zatrzaski, na których trzyma się tapicerka (boczek) drzwi są w dobrym stanie. Nie pamiętam na 100%, ale one chyba również pełnią funkcję uszczelek.