Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie mam takie pytanie bo zauważyłem,że styki robią się zielone bo dostaje się drobna ilość wody tam

dziwi mnie dlaczego skoro blenda posiada z tyłu nową uszczelkę z aso i jest dokręcona dobrze do klapy

w dodatku mam dwie nowe lampki wraz ze szkiełkami ein parts ledy które tez mają uszczelki

Tylko,że tak jak jest wilgoć i potem skrapla się po aucie woda + jeszcze myjnia to uszczelka między klapą a listwą

nasiąka wodą i teraz nie ma +30 żeby to sobie wyschło.. i jakoś droba ilość wody dostanie się tam jak te blaszki w lampce

ktoś na drive2ru sylikonował to wszystko od tyłu ale tego wolałbym nie robić

i jeszcze jedno ma ktoś pomysł patent co zrobić jeśli blaszki są zaśniedziałe(głównie tam gdzie przewody się chowają)

mówię tu o polifcie czyli takie blaszki:

709d33ffe493e851cde737c86ddf4910.jpg

pod tymi blaszkami są przewody nie przylutowane tylko na wcisk i one robią się zielone z czasem lecz,żeby skrócić przewód ciut lub dać nowy trzeba blaszki wyjąć a blokują jest plastikowe takie bolce których zdjąć się nie da a jedynie urwać przez co potem blaszki nie siedzą ciasno już tylko trochę wychodzą..

W przedlifice jest prościej bo są na kabelki dolutowane do wsuwek i lajt.Jak by tu można to zrobić inaczej? myslałem tutaj gdzie strzałki na czerwono przylutować bezpośrednio kable do blaszek.Chyba,że ma ktos jakiś pomysł itp jak to można inaczej zrobić?

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Nie montuj tego bo leci dowód. Nawet nie wiesz jak oślepiasz w nocy tym białym światłem nad tablicą. To jest dramat. Ciągle widuję jakieś stae Civici i inne golfy III z ledowym oświetleniem tablicy, bo to kosztuje 15 zł i to mod wg nich.
Opublikowano

ja kupiłem lampki za 70zł dwie pary były i po 30zł dwie pary lecz te za 70zł mają wybite na kloszu CE E4

ale dalej mi nikt nie udzielił odpowiedzi jak problem rozwiazac

Opublikowano
Ten typ tak ma , u mnie to już pomału końcówek blaszek nie było . A woda to pewnie się dostaję podczas deszczu jak się jedzie i od spodu idzie na lampki.
Opublikowano

kolego szuwarek a nie wiesz moze czy tutaj jak lampki od spodu gdzie są uszczelki czarne na kloszach jak by je lekko sylikonem bezbarwnym przelecieć tego nie będzie widać z zewnątrz bo zaslania i tak uszczelka czarna.Chyba tak zrobię

a po drugie pokaże coś:

https://ibb.co/FbzfJ76

ta część ma z tyłu uszczelkę która dociska do klapy bagaznika :roll: podczas deszczu,myjni uszczelka nasiąknie tak czy siak.. więc jakim cudem drobna ilosć wody dostanie się tam jak na zdjeciu od tyłu lampki? to fabrycznie nie jest zaklejone :roll: czy przesiąknie uszczelka i trochę tam poleci? czy woda dostaje się od spodu czyli jak lampki?

dodam wstawiłem ledy EIN PARTS za 70zł :roll: z homologacją niby :roll:

tylko zauważyłem iż po myjni jedna lampka jest zaparowana a druga wcale.. po wyjęciu widać kilka kropli wody w jednym szkiełku

i jeszcze zastanawia mnie czym zabezpieczyć te blaszki? posiadam kontakt spray lecz on pozostawia chyba tylko cienką warstwę a mi bardziej chodziło by o coś takiego czym się zamaluje blaszki,żeby nie korodowały + było przewodzenie czy jest coś takiego?