Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, dziś rano po ruszeniu z miejsca usłyszałem hałas jakby wyjącej pompy wspomagania, po przejechaniu może kilometra hałas ustał i już wszystko było ok. Po kolejnych 12h postoju odpaliłem auto i lekko ruszyłem kierownicę i nagle hałas jak cholera dziwne wycie jakby trzaski itp. generalnie straszny hałas. Auto chodziło na wolnych obrotach około 10 minut i wszystkie odgłosy ustały. Ma ktoś pomysł co to może być, zbiorniczka do płynu nie ma więc myślę że to elektryczne wspomaganie.
BMW e-39 523i
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Skoro nie ma zbiorniczka to jakiego i gdzie płynu dolałeś?

pzdr

yaz

Opublikowano
Jest zbiorniczek, tylko mądre jaja pisały na innym forum że wspomaganie jest elektryczne :duh: Wyczytałem na forum UK że jednak hydrauliczne i odnalazłem zbiorniczek i dolalem płynu CHF 11 S zgodnie z zaleceniem na korku bo faktycznie było go mało i problem zalatwiony :D
BMW e-39 523i
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dzięki za wyjaśnienie.

Chciałem Cię bardziej sprowokować do udzielania pełnych wypowiedzi.

Ktoś kiedyś odkopie ten temat, bo będzie mu potrzebny i zobaczy tylko, że nie ma zbiorniczka, bo wspomaganie jest elektryczne, a później, że problem u Ciebie został rozwiązany przez dolanie płynu.

Nie będzie wiedział jaki płyn i gdzie został dolany.

A tak wszystko jasne i klarowne. :cool2:

pzdr

yaz