Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Powiedz mi, że się mylę i sprawdziłeś numery jak kupowałeś ten samochód... :?

http://i3.photobucket.com/albums/y100/kabaty/Dsc00102.jpg

Śnieżnobiała Księżniczka Monachijka... :]

Opublikowano
Numery nadwozia powinny być wybite na podszybiu i widoczne po otwarciu maski. Ciekawi mnie jednak dlaczego nie sprawdziłeś numerów razem z kolegą ?
Opublikowano
wziolem kolege bo ja sie nie znam na autach i ta bmka jest moim pierwszym autem a on ma bmw od paru lat i mi je sprawdzał co jest popsute itd gdzie byla bita itp
Tak, to rozumiemy, tylko dlaczego osobiscie nie sprawdziłes numerów, tylko posłuzyles sie kolegą? To samochód dla ciebie, czy dla niego?..

Ja rozumeim, ktos moze nie miec zielonego pojecia o technicznej stronie kupowania samochodu, ale takie podstawowe rzeczy jak sprawdzenie numerów to kwestia idiotycznie prosta..

Opublikowano
a to ze osobiscie nie sprawdzilem numerów to taka głupia chistoria muj kuzyn był w austri pul roku temu i przywiuzł sobie tom bmke i zalatwial wszystkie papiery a jako ze sie co jakis czas widzimy i mieszka 5 domów odemnie to jakos nie chcialo mi sie tego sprawdzac bo mu wierzylem ze z papierami jest wszystko git a w tym czasie co sie z nim dogadywałem co do ceny i spisywalem umowe to muj kumpel sprawdzal auto i numery i jak przyszedł i powiedzial co jest nie tak i co jest git z tym autem to podpisalem umowe
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czytam to już któryś raz i nadal nie mogę uwierzyć... :lol:

Gdybyś został zatrzymany przez Policję i auto okazałoby się lewe, to też byś tłumaczył się kolegą? :P

• 3 lata później...
Opublikowano

ENDRIU przestań się wymądrzać i powiedz jak wiesz gdzie są te numery.

Spotkałem diagnostę na OS kontroli pojazdów co nie wiedział gdzie są numery , dzwonił po koilegach i tez mu nikt nie odpowiedział.

Więc coś tu jest nie tak . A facet na pewno nie sprawdził numerów i teraz się tłumaczy kolegą.

Jacek

Opublikowano

Witam

Koledzy to ja wam opowiem też śmieszną chistorie z polcjantem jaką miałem :D to to w porównaniu z tym że kolega nie wie gdzie są nr jest niczym:) . Otóż razu pewnego zatrzymali mnie policjanci z pobliskiego miasteczka i oczywiście kontrola oponek :D , światełek, gaśnica itd itd. Ewidentnie chcieli mi wlepić mandat ale nie mieli za co :D . Gdy już praktycznie było po wszystkim,siedze w aucie i czekam na dokumenty podchodzi policjant i przez otwrtą szybe podaje mi dokumenty, ale mówi jeszcze sprawdzimy klakson i wkłada łape na znaczek w kierownicy ( dodam że mam orginał kierownice jaka wychodziła w e30) i dociska go a tu niccccc :D , i z wielkim zadowoleniem mówi że piszemy mandat za brak sygnału dzwiękowego :D Uwierzcie mi Panowie mało sie nie posikałem ze smiechu, gdy oznajmiłem mu ze klakson w e30 to te 4 małe przyciski w kierownicy :D a jego mina była bezcenna :D odwrócił sie biedzaczek na pięcie i poszedł do radiowozu :mrgreen:

A co do nr nadwozia masz na podszybiu jak otworzysz maske i jak masz kolektor ssący to nad nim koło uszczeliki ( miedzy wycieraczkami)

BAYERISCHE MOTOREN WERKE