Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wzialem sie za "retrofit" tylnych lamp w E61 i lekko utknalem. A mianowicie, nie swieca mi sie ringi i szybko mruga prawy wiekurnkowskaz., reszta dziala.

Ogolnie z tego co wykonalem, to wymiana lm na lm2 z racji ze uzywka, to zmienilem w nim vin, przeciagnalem 4 kable do LM2, zamienilem dwa kable we wtyczkach i dolozylem te 4 z tylnych lamp, wszystko zgodnie z instrukcja bmw retrofit.

Dokodowalem do auta tzn przepisalem z CAS, FA oraz przekodowalem go pustym .MAN.

Po tej operacji mialem bledy dotyczace parking light przod i tyl, oraz kierunkowskazow przednich i tylnich.

Wylaczylem sprawdzanie tych swiatel, bledy oczywisnie sie nie wyswietlaja ale problem tego prawego kierunku i braku ringow pozostal.

Ma moze ktos pomysl co moze byc nie tak ?

Opublikowano

Po dodani MUEB i przewaleniu pustym MAN, mam tylko bledy przednich kierunkow ale to z racji diodowych zarowek, takze jest duzo lepiej, ale nadal nie mam ringow :( macie moze jakies pomysly czemu ?

Ogolnie nie zglasza bledu parking lights, chyba tak oni rozumieja ringi ?

Opublikowano

Tak, robilem zgodnie z bmw pdf. Prawdopodobnie modul lm2 jest wadliwy. Po jakies 20min zaczely sie swiecic ringi w lewym reflektorze, prawy dalej bez ringow.

Wleca pewnie z czasem reflektory poliftowe wiec zostawoam jak jest. Wielkie dzieki za podpowiedz.