Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Mam u siebie okrągły wtyk OBD1 pod maską. Silnik to M50B20.

Czy można to podpiąć pod interfejs Carsoft 6.5? Jeżeli nie to jak odczytać błędy? A jeżeli tak to co w ogóle można zdiagnozować w takim dziadku?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jeżeli masz silnik na sterowniku siemensa to Inpa ogarnie, jeśli bosch, to tylko DIS (zapomnij o Live data). Resztę modułów zrobisz inpą.

Carsofta nigdy nie używałem, więc się nie wypowiem.

Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano
Da się zdiagnozować tylko nie zawsze komputerem nieraz trzeba użyć sondy AFR daj znać na priv co się dzieje
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Cześć,

Zainstalowałem po wielu bojach dis v44 i z E38 mi się łączy.

I wykrywa wszystko. Niestety z E34 z żadnym modułem nie udaje mi się podłączyć. Czy ktoś może podpowiedzieć dlaczego, bądź co można przestawić by udało się połączyć?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W starszych modelach czasami pomaga zrobienie fister i vm na off, jedna skala wtedy gaśnie, tak chyba robiłem pod e34. Druga sprawa, to czasami trzeba zrobić zworkę między pinem 17 a 20 złącza diagnostycznego.
Opublikowano
Fister i vm mam na off i faktycznie zniknęła mi skala ale nic to nie dało. Zworkę mam zrobić rozumiem w gnieździe. Czy powinienem je rozebrać?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zworkę najlepiej zrobić w okrągłym wtyku interfejsu, sprawdź jeszcze zasilanie w gnieździe diagnostycznym

14 stałe napięcie

16 plus po kluczyku

19 masa

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Dzien dobry,

jestem tu nowy i pozdrawiam.Nie chce zakladac nowego watku bo temat podobny.Mam pytanie,czym wykasowac bledy poduszki i abs w bmw e36 316i z 1994 roku? Posiadam interface i program delphi,ale nie widzi bledow.Mozna sie z autem podlaczyc i odczytac obroty silnika i nic wiecej.Czym moge w tym roczniku to zrobic.Dzieki