Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam problem z panelem klimatyzacji, mianowicie z tego co się orientuję powinien on reagować na każde pojedyncze kliknięcie lecz u mnie w 530d e39 polift 2000r działa to tak, że da się wcisnąć jeden przycisk tylko raz pod rząd, żeby na przykład wyłączyć ogrzewanie tylnej szyby trzeba klinąć jakiś inny przycisk i dopiero po tym przycisk ogrzewania - tak samo jest z innymi np. żeby szybko zmienić temperaturę muszę wciskać raz przycisk od lewej a raz od prawej strefy. Są też odejścia od reguły - np. da się przytrzymać przycisk od zmiany temp. lub mocy nawiewu wtedy też zadziała. Na początku myślałem, że w e39 już tak jest ale to jednak raczej nie możliwe...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak dla mnie to po prostu panel do wymiany.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano
Kurczę, myślałem, że może uda się jakoś to naprawić w miarę garażowy sposób. Poczekam jednak może trafi się ktoś komu zdarzyło się coś podobnego i czy da się to jakoś naprawić - jakiś przetarty kabelek czy zimne luty :D
Opublikowano
Dopiero zbieram się do kupna kabla, żeby zaprogramować sobie kilka rzeczy, a nie mam też nikogo znajomego z NCSem więc chwilowo niewykonalne. Lecz na razie nie będę go wymieniał najpierw sprawdzę czy da się go jakoś uratować
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak dla mnie to po prostu panel do wymiany.

A nie lepiej NCS'em zresetować ? Nie pomoże ?

Przyznam że nie wiedziałem, że można zrobić taki zabieg. A skoro tak to, nic nie kosztuje to zrobić, tylko interfejs kolega musi nabyć.

Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.