Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam taki problem a mianowicie w zeszłym tygodniu wymienilem aku na nowe (Bosch 110ah). Nie zdazylem zrobić adaptacji po wymianie a poprzedni aku to był agm 90ah teraz jest zwykły. Druga sprawa również w zeszłym tygodniu oddawałem do naprawy klucze do auta gdyż w żadnym nie działał pilot. Piloty dostałem w sobotę po naprawie i wszystkie działają. Dzisiaj problem mam taki że rozrusznik niby kręci ale silnik nie odpalił. Były ze 2 momenty jakby już zalapal ale zaraz zgasł. Po kilku próbach aku zdechło. Podjechałem drugim autem na kable i ku modelu zdziwieniu nie mogłem odpalić auta również na kablach. Spotkał się ktoś z czymś takim? Co to może być?
Opublikowano

Prawdopodobnie przez ruchy związane z aku, rozjechało się immo. W tym przypadku trzeba zrobić synchronizację.

Mogą być również inne powody.

Podłączenie pod komputer rozwieje wszelkie wątpliwości

Opublikowano
Jeżeli nie zrobiłeś adaptacji to klema IBS może robić różne numery, odłącz ją i próbuj. Utrata synchronizacji z IMMO będzie po kilku, kilkunastu próbach nieudanego rozruchu na słabym akumulatorze, ale powinno się to objawić stosownym komunikatem na wyświetlaczu i pomarańczową zębatką na zegarach. Zbiegiem okoliczności może też padł moduł świec żarowych. Mamy pogodę jaką mamy i komputer prawdy powiedzieć wcale nie musi, mogą dziać się różne dziwne historie do puki temperatura nie zbliży się w okolice zera stopni :)
  • 3 miesiące temu...